Fotbal

Sheriff este lider după finisarea primului tur; 11 lucruri care nu le știai despre primele 11 etape

Sheriff Tiraspol a încheiat pe primul loc primul tur al campionatului intern cu 27 puncte la activ. Din 11 meciuri disputate, tiraspolenii au învins în 8 dintre acestea și au remizat în 3 (cu Sf. Gheorghe, Dacia și Academia). Formația tiraspoleană nu a suferit nicio înfrângere.

Poziția secundă este ocupată de campioana anului trecut, Dacia Chișinău care are bifate 8 victorii, 2 remize și o înfrângere (3-1 cu Zimbru). În ultimul meci ,,lupii-galbeni” s-au impus cu 0-3 pe terenul Academiei UTM și au cu un punct mai puțin decât Sheriff. O altă pretendentă la titlu, Zimbru și-a asigurat ultimul loc pe podium după ce a învins formația Sf. Gheorghe cu scorul de 2-0. Zimbru este la egalitate de puncte (18) cu Iskra-Stal.

Cu un punct mai puțin are Milsami-Ursidos care se poziționează pe locul 5. Pe poziția a 6-a se află FC Tiraspol, iar locurile 7, 8 și 9 sunt împărțite de Sf. Gheorghe, Nistru și respectiv, CSCA-Rapid. La coada clasamentului sunt Academia, Olimpia și FC Costuleni.

În perioada 2-15 octombrie, are loc pauza competițională dedicată meciurilor selecționatei Moldovei din cadrul preliminariilor Euro 2012. Pentru partida cu Olanda din 7 octombrie, Gabi Balint a convocat 6 jucători care evoluează în campionatul intern.


11 lucruri care nu le știai despre primele 11 etape:

> Zimbru Chișinău a început cel mai bine noua ediție de campionat. După primele două etape ,,galben-verzii” erau liderii clasamentului cu 5 goluri marcate și niciun gol primit.

> Cele mai categorice rezultate, dar și cele mai multe goluri s-au marcat în partidele Sheriff – Iskra-Stal 5-1 (etapa 5) și Milsami-Ursidos – FC Costuleni 5-1 (etapa 11).

> Golgheterul la zi al campionatului este Wilfried Balima cu 12 reușite în 11 etape. Jucătorul echipei Sheriff a înscris în 7 meciuri consecutive. Urmează Eugen Gorodețchii de la Iskra-Stal și Erick Sackey de la Sf. Gheorghe, ambii cu câte 6 goluri marcate.

> Sheriff a înscris cele mai multe goluri (26) și are cel mai favorabil golaveraj, +18. FC Costuleni are cele mai multe goluri primite (22) și cele mai puțin marcate (4). Formația din Ungheni are și cel mai prost golaveraj, -18.

> Lidera rezultatelor de egalitate este Academia UTM. ,,Studenții” au remizat în 7 din cele 11 partide. Pe locul doi în clasamentul remizelor se poziționează Zimbru Chișinăuu, care a înregistrat consecutiv toate cele 6 remize.

> În cadrul primului tur s-a înregistrat și un rezultat tehnic. Olimpia Bălți a suferit înfrângere tehnică (0-3) cu Nistru Otaci, după ce jucătorii formației din Bălți au părăsit terenul cu 15 minute înainte de finalul partidei.

> Pe parcursul a 11 etape au fost schimbați 3 antrenori principali la 3 echipe diferite. Ștefan Stoica a fost schimbat cu Gabi Stan la Milsami-Ursidos, Velizar Popov l-a înlocuit pe Sergiu Botnăraș la FC Costuleni, iar Iurie Groșev a devenit antrenor-jucător la Sf. Gheorghe în locul lui Veaceslav Bugneac.

> În cele 66 partide disputate s-au înscris 158 goluri și s-au înregistrat 43 rezultate de victorie. În mediu pe meci s-au marcat câte 2,39 goluri.

> Academia UTM (locul 10) și FC Costuleni (locul 12) sunt unicele echipe care nu au obținut victorii. În meciul direct, cele două formații s-au despărțit la egalitate, scor 1-1.

> Cea mai dramatică partidă a fost CSCA-Rapid – Academia UTM, scor 3-2 (etapa a 4-a). Rapid a deschis scorul în minutul 8. Academia a răsturnat rezultatul în patru minute (61 și 64), iar Rapid a reintrat în avantaj în doar două minute (79 și 80) și a obținut cele 3 puncte puse în joc. În acel meci s-au arătat și două cartonașe roșii.

> Sf. Gheorghe Suruceni este considerată revelația campionatului. Dacă anul trecut formația din Suruceni cu noroc s-a salvat de la retrogradare, atunci în această ediție de campionat, după primele etape formația din Suruceni se clasa pe podium. Spre surprinderea tuturor, Sf. Gheorghe a învins Olimpia și a remizat cu Sheriff.

Timpul.md (Radu Lisița)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *