Actualitate

Silviu Tănase: De ce Maia Sandu nu-i bagă la pușcărie pe oamenii Moscovei, trădătorii de patrie – Dodon, Tauber, Starîș sau Batrîncea?

Mulți cetățeni nu pricep că fenomenul corupției nu este un simplu defect al funcționării statului, care poate fi corectat prin legi sau instituții, ci o consecință a unei decăderi morale a societății. Prăbușirea în hăul criminalității, hoției și a corupției a început odată cu ocupația bolșevică a Basarabiei, când în loc de meritocrație europeană am avut dictatura proletariatului rusofon. Puțini văd o legătură dintre nomenclatura socialistă care era preocupată de un singur lucru – să obțină privilegii, în timp ce majoritatea era obligată să suporte costurile „egalitarismului” și corupția de azi, dar e același lucru.

Pentru a obține un trai mai bun ca ceilalți, și atunci și acum, cea mai simplă cale este să devii membru de partid și să minți cât mai mult.

Dacă acceptăm această premiză ca fiind adevărată, ne dăm seamă că tot planul Maiei Sandu de a scăpa Moldova de corupție nu are cum să reușească, moldovenii se pare că au nevoie de încă de 50 de ani pentru a scăpa de virusul corupției indus de socialismul sovietic.

Moment istoric – ratat de PAS?

De 30 de ani de zile, politicienii pro-ruși din R. Moldova sunt, întâmplător sau nu, și cei mai corupți. Dacă este dificil să demonstrezi în instanța crimele pe care le-ar fi comis, este simplu să arăți că aceștia lucrează pentru Moscova.

Să-l luăm pe același Dodon, pentru ce să te obosești să-i găsești nu știu ce fapte comise nu știu câți ani în urmă, dacă acesta a recunoscut că a luat bani de la Gazprom, care e controlată de statul rus și a fost în zeci de vizite la Moscova unde îi pupa picioarele lui Putin?

Maia Sandu trebuia să aibă curajul să declare în R. Moldova stare excepțională, și toți politicienii care merg la Kremlin să ia „lumină”, de la Vlah la Starîș și de la Apostolova la Batrîncea trebuie reținuți și închiși pentru trădare de patrie.

Ulterior, după ce se va termina războiul, vom vedea ce se întâmplă cu ei. Păcat că Maia Sandu nu are în jurul său oameni cu viziune pentru a înțelege ce moment istoric este conflictul ruso-ucrainean, și cum Moldova trebuie să se folosească de el pentru a scăpa de trădători și corupți, care în cazul clasei noastre politice este același lucru.

Articolul 337. Trădarea de Patrie
(1) Trădarea de Patrie, adică fapta săvîrşită intenţionat de un cetăţean al Republicii Moldova în dauna suveranităţii, inviolabilităţii teritoriale sau a securităţii de stat şi a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea duşmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unui stat străin, unei organizaţii străine sau reprezentanţilor lor, precum şi acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea activităţii duşmănoase împotriva Republicii Moldova, se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 20 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Imi pot imagina un singur raspuns la intrebarea din titlu: FRICA. Nu frica de rusii dinafara, care momentan au alte probleme, ci de rusii dinauntru. Sa nu uitam d.e. Gagauzia, populata de mii de tradatori precum Dodon, sau multe alte regiuni ale Moldovei, ca sa nu mai vorbim de Transnistria. Cei care flutura peste tot steagul Rusiei, nu sunt oare tradatori? Nu ar trebui si ei arestati? Cand am fost la Edinet, la primarie un soldat racnea in limba rusa la oamenii care se imbulzeau la coada. Prin magazine, daca intrebi ceva in romana, poti vorbi de noroc daca esti inteles, sau daca ti se raspunde, si incaz ca da, atunci doar in rusa. Dodon si cum i-o mai chema nu sunt decat mustele care se aseaza pe marele rahat. Maia Sandu stie asta prea bine.

  1. TIMPUL.MD:
   “Inițiatorii Congresului Extraordinar din Găgăuzia, care se va desfășura pe 2 octombrie, vor să pună în discuție modificarea statutului Autonomiei. Mai mult decât atât, aceștia deja se autointitulează reprezentanți ai Republicii Găgăuze.”

   “Primul subiect care se preconizează a fi pus în discuții este modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova în vederea consolidării statutului politic și juridic al Găgăuziei. Potrivit aceluiași document, raportor la acest subiect va fi politicianul Mihail Kendighelean, fost spicher la Comrat, care este prezentat drept ”Președintele al Consiliului Suprem al Republicii Găgăuze”.

   Asa a inceput si Igor SMIRNOV, capturat de SIS in Kiev, apoi pupat in c..r de Snegur si proclamat de facto “presedinte al RMN”…

 2. O întrebare pertinentă cu răspunsuri multiple, cred eu.
  În primul rând e posibil să fie ceea ce a scris Vlad mai sus: FRICA.
  În al doilea rând, având în vedere baletul scabros pe care îl practică vizavi de România și de români, s-ar putea să NU VREA, pur și simplu.
  În al treilea rând, presupunând că și-ar dori cu ardoare să facă ordine, se gândește câți din „națiunea civică maldavineascî” o vor susține în acest demers și răspunsul e că NU O SUSȚINE (aproape) NIMENI pentru a face asta.
  În al patrulea rând e foarte posibil să se gândească că acest demers odată realizat oamenii, văzând că se poate, o să îi ceară mai mult întrebându-se care e rostul existenței RâMa, stat nășit de sovietici cu ajutor nazist. Wishful thinking!!!

 3. Intrebari corecte D-le Tănase, dar aici trebuie umblat cu grija.
  Sa nu cumva sa ne transformam in ceva de care ne este scarba.
  Nu presedintele baga la inchisoare. Justitia trebuie reformata si acesta este un proces lung si greoi. Sistemul reactioneaza la schimbari.

 4. Cum numai Maia Sandu ar baga in puscarie pe cineva dintre acesti criminali,primii iar sari in capul Maiei tot ai “nostri” , Nastase,Plingau,Slusari ,Ghimpu si alti “patrioti” … Asa-i primit la moldoveni,sa sara in cap la ai sai… Maia sandu stie ce face.

 5. Maia Sandu este președinte – nu dictator. Dacă vreți președintele sa fie dictator mergeți in Rusia – idealul dumneavoastră încă e la putere.

  Justiția trebuie sa fie independenta – pușcăria este locul unde judecătorul decide ca cineva trebuie cazat. Presa care nu tine cont de separarea puterilor in stat promovează dictatura. Nu avem nevoie de o asemenea presa.

  1. Pana o sa implementeze PAS o „justitie independenta”, rusii o sa preia din nou controlul asupra RM, pacat ca MS nu are in jur oameni cu viziune, ci doar yesmani. Istoria ne mai da o sansa, dupa ce in 90 am ratat-o, si se pare ca o vom rata si pe aceasta.

 6. Nu încape nicio îndoială că Doamna M. Sandu este o persoană și Președinte care îi este Țara și poporul, cu o conștiință pro-româneasca și pro-europeana. Nu în zadar este respectată și înalt apreciată de cuceriri lumii civilizate. Dar totodată, ea este și un Președinte curajos, dar responsabil și foarte cibzuit. Iar problemele RM sunt atât de vechi, adânc înrădăcinate și grave, încât cer o abordare foarte responsabila, îndeosebi când ai dușmani, dar și prieteni de moarte gen indivizii de la PPDA, Democrația acasă, AUR, etc. , dar și “democrați” că Năstase, Îi. Reniță, Ghimpu, Mocanu, și chiar S. Tănase

  1. Guvernarea pas este o guvernare anti-romaneasca. O arata actiunile guvernului care tin pe lista de persoane indezirabile in rm un deputat al Romaniei, care anuleaza licitatiile cistigate de firmele romanesti si le ofera prin negociere directa la Silovie Mashini sau care uita sa invite investitorii romani la forumurile economice. Pentru guvernarea rm actuala, Romania e buna sa ofere granturi de mln de euro, sa fie punte de reexportare a produselor rm in UE si sa ofere lobby, in rest se fac toate eforturile ca Romania sa fie exclusa fin viata rm, iar marea majoritate a aparatului guvernului sunt romanofobi.

 7. ba, silvica! intreba-ti pe frati’to, daca presedintele se poate bafa in justitie sau nu! eu inteleg ca la-ti slujit pe pestele(sutenior) plahotniuk. or acela se vira in justitie. Maia Sandu nu-i plohotniuk si nici voronin.

 8. Dom. tovarăș S. Tănase, să admitem că nu conoaștem dacă e de competența Președintelui RM să bage la pușcărie ori ce infractor, inclusiv și un trădător de PATRIE. Dar prezumăm că în calitate de patrioți ai Țării, dar și în calitate de persoane intelegente, dumneata și fratele dumintale- Alexandru Tănase, care se pretindeși jurist calificat, aveți tot dreptul să sesizați Procuratura ca să potrească o cauză penală înpotriva unor trădători ai Țării. Fceți-o, pentru că de dat întrebări de așa gen nu e o problemă, cu atât mai mult dacă ai și un interes dubios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *