Actualitate

Situația a escaladat în regiunea Lugansk! Militarii folosesc artilerie grea

„În zilele anterioare, situația a fost relativ calmă. Primele informații despre bombardamente au venit la două dimineața din satele Sizoe și Bolotne, raionul Lugansk. Dimineața, în jurul orei 8, au început să sosească în alte sate din aceeași zonă Popasna și Trekizbenka. Mulți raportează utilizarea armelor grele. Civilii așteaptă în subsoluri”, a declarat pentru UNIAN Evgheni Kaplin, șeful misiunii umanitare Proliska.

Invadatorii au bombardat și în direcția Mariopol. În paralel, pe rețelele de socializare, propagandiștii răspândesc falsuri și acuză forțele armate ale Ucrainei de bombardamente. În același timp, comunitatea teritorială urbană Șciastina a raportat că au existat bombardamente în apropierea orașului pe 17 februarie.

Oamenii sunt rugați să rămână în interiorul locuințelor.

„Satul Starîi Aidar și Lobacevo au fost bombardate. Există o mare probabilitate de repetare a bombardamentelor. Toți locuitorii comunității sunt rugați să nu iasă afară, să stea în interior și în apropierea adăposturilor”, se arată în raport.

Autoritățile au publicat, de asemenea, o listă de case care ar putea fi folosite ca adăposturi pentru bombe. UPDATE 10.25 Militarii au bombardat o școală și o conductă de gaz în Vrubovka. Bombardamentele au lovit curtea Liceului Vrubovski a comunității teritoriale din orașul Popasna.

„La momentul bombardamentelor, liceul avea 30 de elevi și 14 angajați. De la ora 11:10, 8 elevi și 2 membri ai personalului se află în subsolul liceului, restul copiilor au fost luați de părinți”, se arată în raport.

De asemenea, a fost înregistrată o lovitură directă asupra construirii uneia dintre clădirile rezidențiale, o casă privată de pe strada Țentralinaya, fiind avariată. Infrastructura municipală și anume conducta de gaz de înaltă presiune a fost, de asemenea, avariată. Acum, 70 de apartamente în clădiri înalte și 96 de case particulare rămân fără alimentare cu gaz.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *