Actualitate

Smirnov: Transnistria va continua în 2011 să îşi construiască viitorul alături de Rusia

 "Poporul Transnistriei continuă să-şi construiască viaţa împreună cu Marea Rusie", a declarat el în mesajul de felicitare adresat cetăţenilor Transnistriei de Revelion. Potrivit lui Smirnov, Transnistria şi Republica Moldova au priorităţi şi idealuri diferite, Chişinăul nefiind capabil să aleagă propria cale de dezvoltare. "Nu putem avea acelaşi drum cu ţara care până în prezent se consideră parte a României, edifică monumente fasciştilor, Rusia fiind pentru acest stat o ţară ocupantă", a spus el

Liderul separatist de la Tiraspol a subliniat că toate obiectivele propuse de conducerea Transnistriei au fost realizate cu ajutorul Rusiei, iar principalul obiectiv – normalizarea relaţiilor cu Moldova şi recunoaşterea internaţională a independenţei Transnistriei – urmează a fi realizate.

Anul 2010 a fost marcat de aunele progrese în relaţiile moldo-transnistrene. Aşa numita "diplomaţie a fotbalului", adică întrevederile între Smirnov şi premierul moldovean, Vlad Filat, în timpul meciurilor de fotbal, au avut ca urmare restabilirea circulaţiei trenului Chişinău-Odesa, după o pauză de patru ani şi reluarea legăturii telefonice directe între Republica Moldova şi Transnistria.

După Newsin 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *