Sport

Șoc în Premier League – Clubul de fotbal FC Liverpool va fi scos la vânzare

Fenway Sports Group, holdingul american care deţine FC Liverpool a decis să scoată la vânzare celebrul club de football din Marea Britanie, anunţă Bloomberg.

Fenway Sports a angajat băncile de investiţii americane Goldman Sachs şi Morgan Stanleey pentru a găsi un cumpărător. Informaţia va fi confirmată oficial, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacţii din istoria sportului având în vedere celebritatea de care se bucură FC Liverpool.

În primăvara acestui an, Chelsea Londra, un alt club de football din Marea Britanie, dar mai puţin celebru la nivel mondial decât FC Liverpool a fost vândut cu 4,9 miliarde de dolari către miliardarul american Todd Boehly.

Bloomberg menţionează că investitorii din America dar şi din Orient şi-au arătat interesul de a achiziţiona FC Liverpool.

Conform unui analist citat de Bloomberg, Liverpool ar putea valora cinci miliarde de dolari. Fenway Sports, care deţine celebrul club de baseball Boston Red Sox a cumpărat Liverpool în 2010 cu 300 de milioane de lire sterline.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *