CSI / Rusia

Soldații lui Putin şi-au doborât propriul elicopter, după ce i-a atacat din greșeală

Armata lui Vladimir Putin din oraşul ucrainean Herson, aflat sub ocupaţie rusă, şi-a doborât propriul elicopter, după ce acesta a deschis focul asupra trupelor ruseşti staţionate, relatează Daily Star.

În valoare de aproximativ 14 milioane de euro, elicopterul Ka-52 „Alligator” a fost doborât, în urmă cu două zile, în regiunea Herson din Ucraina „într-un alt gest de bunăvoinţă”, o referinţă sarcastică la retragerea ruşilor de pe Insula Şerpilor, a informat Comandamentul Ucrainean Sud, conform sursei citate.   

Trei elicoptere ruse Ka-52 au zburat deasupra regiunii aflate sub ocupaţie şi au deschis focul asupra trupelor ruseşti staţionate. Aceștia au ripostat şi au doborât unul dintre elicoptere.     

În urmă cu o săptămână, ocupanții ruși au mai avut parte de un astfel de eveniment. Avionul Su-34M, în valoare de circa 41 de milioane de euro, a fost doborât de ruși din Ucraina.    

Militarii încercau să distrugă lansatoarele de rachete HIMARS, livrate de SUA, însă au ţintit avionul care s-a prăbuşit în oraşul Alcievsk, regiunea Lugansk.    

Ucrainenii au numit astfel de incidente drept „gesturi de bunăvoinţă” din partea armatei ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *