Actualitate

Şor şi PSRM au împărţit aproximativ 300 de milioane de lei pe criterii pur politice. Este o insultă în adresa locuitorilor satelor cu primari neafiliaţi

Peste 300 de milioane de ieri au fost împărţite ieri seara, în Parlament, de către deputaţii PSRM şi Şor. Banii vor ajunge în unele localităţi, pentru proiecte investiţionale pe criterii pur politice. Despre aceasta vorbeşte deputatul PAS, Radu Marian, după şedinţa nocturnă de ieri a Parlamentului.

“Vreau să vă explic pe scurt, ce s-a întâmplat ieri seara. Pe la ora 20:45, am aflat de la colega mea Stela Macari că are loc în secret şedinţa comisie economie, buget şi finanţe. Fără ca membrii comisiei să fie anunţaţi şi fără ca şedinţa să fie înregistrată sau să fie transmisă în direct (cum se întâmplă de obicei). Anume atunci când se discutau cele mai importante proiecte de lege – politica bugetar-fiscală şi bugetul de stat. De unde atâta secretomanie? Simplu. Pentru că au vrut să împartă banii şi schemele pe ascuns.

La politica bugetar-fiscală, comisia a aprobat amendamente ca din mitralieră. Printre aceste amendamente, au aprobat şi decizia de accizare redusă a ţigărilor cu foi/cigarrillos, din cauza cărora statul va pierde sute de milioane de lei, iar oamenii vor fi expuşi la produse din tutun dăunătoare la preţuri mizere.

La bugetul de stat, Şor şi PSRM au împărţit aproximativ 300 milioane de lei alocaţi proiectelor investiţionale din localităţi, pe criterii pur politice. De exemplu, primăriile lui Nichiforciuc au primit 30 milioane de lei, primăriile lui Tauber – 16 milioane de lei. În acelaşi timp, oamenii din alte localităţi care nu sunt sub controlul politic al hoţilor, au rămas fără nimic. Cum adică? Oamenii din Ialoveni sau Hânceşti nu merită şi ei apă şi canalizare? La fel cum merită cei din Orhei sau Floreşti? Este un atac şi o insultă fără precedent în adresa locuitorii satelor cu primari neafiliaţi puterii. Aşa ceva Moldova nu a mai văzut.

La modul cel mai direct, deputaţii s-au vândut pentru câteva milioane de lei. Şi au făcut asta pe ascuns”, scrie Radu Marian.

Deputatul s-a adresat ministrului finanţelor Sergiu Puşcuţă, îndemnându-l să îşi dea demisia, după ce a participat aseară la şedinţa Parlamentului, iar deputatului PSRM Vladimir Golovatiuc, preşedintele comisiei Economie, buget şi finanţe, care va pleca curând în funcţia de ambasador în Rusia, i-a transmis un mesaj: „moştenirea pe care aţi lăsat-o în calitate de deputat este un haos total şi o ţară aruncată în braţele lui Şor. Pentru asta vă va ţine minte lumea. Pe dvs şi pe toţi deputaţii din PSRM”.

http://tvrmoldova.md 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *