CSI / Rusia

(ȘOVINISM) DACĂ nu ȘTII limba rusă, nu poți avea PAȘAPORT rusesc

De această dată, însă fără de ajutorul parlamentarului Milonova. Astfel, procuratura și judecătoria capitalei de nord insistă fără nicio constrângere cu voce tare că nativii din Republica Tuva, cea care intră în componența districtului federal siberian al Federației Ruse – nu sunt cetățeni ruși. 

Istoria a ajuns cunoscută după ce Oiumaa Dongak (Оюмаа Донгак) a povestit-o pe rețeaua de socializare Facebook. Așadar, în această miercuri la Judecătoria Kalinin din Petersburg a fost revăzut dosarul unui tânăr tuvin, învinuit de falsificarea actelor de identitate. Acesta a fost reținut cu ceva timp în urmă de către milițieni, și indiferent de faptul că deținea buletin de identitate rus și un bilet retur (care ar permite astfel aflarea în oraș) l-au supus unei percheziții corporale. Ca rezultat, aceștia au găsit un certificat vechi de înmatriculare temporară și l-au învinuit conform art. 327 al Codului Penal al Federației Ruse (pentru folosirea unui act fals).

„Ne-am prezentat la ora cuvenită la cabinetul judecătoarei Eugenia Vedeornikova (Ведерниковой Евгении). Din cabinet a ieșit o femeie de vreo 30 de ani și a cerut pașaportul. Atunci i-am spus că învinuitul are nevoie de traducător. În continuare vă prezint dialogul, înregistrat la reportofon:

– De unde aveți pașaport de cetățean al Rusiei?
– Are pentru că este cetățean al Rusiei.
– El nu a avut dreptul să primească pașaport, întrucât nu cunoaște limba rusă. Cum s-a întâmplat acest lucru?
– Pentru dreptul de naștere, fiindcă, s-a născut în Tuva, iar Tuva întră în componența Federației Ruse, iar din cauza circumstanțelor de viață, acesta nu a avut posibilitatea să învețe limba rusă.
– Acolo la voi totul se cumpără și se vinde.

În continuare dialogul direct de la judecătorie:
Mult timp judecătoarea și procurorul au exercitat presiuni pentru ca ședința să treacă fără traducător. În tot acest timp, învinuitul tăcea.
Judecătorul: – Ei, mult timp vom tăcea?
Nu m-am putut abține:
– Omul are nevoie de traducător!
Atunci procurorul mi-a aruncat în față:
– În Rusia nu există așa naționalitate!
Am trăit o stare de șoc timp de câteva secunde și nu am putut să îndrug decât două cuvinte:
– Adică reiese, că stau aici în fața dumneavoastră, în timp ce naționalitatea mea nu există.
Procurorul:
– Am avut în vedere oficial, adică oficial nu există.
– Înseamnă că deținem naționalitatea ilegal?
În aceeași secundă judecătoarea m-a oprit:
– Dumneavoastră nu ați primit dreptul la replică.
Așa și nu s-a decis nimic, au amânat ședința pe 31 iulie.

În prezent, tânărul învinuit pe nume Kuder (Кудер) este în căutarea unui avocat pentru următoarea ședință. Cum reiese din comentariile postate pe Facebook, tânărul lucrează de doi ani într-o companie din St. Petersburg, este căsătorit și are o fiică de un an.
Prin urmare, în Rusia nu există o astfel de naționalitate – iată ce părere are procuratura despre actualul ministru al Apărării, și încă 240 de mii de conaționali de a-i ministrului. Serghei Kojughetovici, dumneavoastră ce părere aveți despre această noutate?

Sursa: Slon.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *