Moldova

Spînu confirmă că toată energia electrică a R. Moldova vine de la centrala controlată de separatiștii pro-ruși din Transnistria

Andrei Spînu declară că o parte dintre aceste rachete care au lovit infrastructura energetică ucraineană au cauzat oprirea exportului de electricitate către Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Potrivit lui Spînu, țara noastră este direct afectată de bombardamentele teroriste rusești asupra Ucrainei, având în vedere că achiziționăm din țara vecină 30% din energia electrică consumată.

Astăzi, începând cu ora 03:00 dimineața, 11 octombrie 2022, Republica Moldova primește integral energie electrică de la MGRES. Acest lucru este posibil deoarece MoldovaGaz a alocat suplimentar către MGRES 0,9 milioane de m3 de gaz pentru a produce necesarul de energie electrică pentru 24 de ore. Acum prioritatea noastră este să asigurăm țara pentru următoarea perioadă cu energie electrică la cel mai mic preț posibil în această situație complicată.

Ieri am avut discuții cu Ucraina, România, Uniunea Europeană ca să găsim împreună o soluție bună pentru moldoveni. Voi continua să informez cetățenii și presa în legătură cu acțiunile noastre.

Energia electrică este importantă și vom încerca sa rezolvam împreună problemele care apar. Dar viața oamenilor e cea mai importantă, cea mai scumpă. Exprim sincere condoleanțe ucrainenilor care au pierdut în aceste atacuri oameni dragi. Republica Moldova este alături de poporul ucrainean, mai declară Andrei Spînu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Sa vedem ..pe care retele vine curentul..toti tradatorii au asteptat trecerea timpului si sa stea cat mai departe de Romania..
    Cata rusificare au putut face..acestui neam..
    Si acum iata!?
    Da ..acum vr tipa dupa ajutor catre Prut..I; vo, da..asa trebuie facut ..istoric..national!
    dar cum..pe care sarme?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *