Externe

Statistici reale (VII) Ce se întâmplă în RUSIA? În Moscova locuiesc mai mult de 14 milioane de oameni, din care doar 4 milioane sunt ruşi

Deşi mulţi oameni continuă să admire puterea acestei ţări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puţin cunoscută, a Rusiei.

La Moscova ruşii sunt în minoritate

Doar 20% din populaţia ţării cred că situaţia din Federaţia Rusă este stabilă şi prosperă. Mai mult de jumătate din cetăţeni (63%) sunt convinşi că Rusia merge pe un drum greşit, şi doar 17% cred că Rusia se îndreaptă într-o direcţie bună. Tot atâţia consideră că situaţia lor materială este bună, iar 56% din cetăţeni cred că trăiesc în condiţii grele, dar suportabile. 19% din cetăţenii ruşi au declarat că „nu mai suportă”. 9% speră că situaţia lor materială se va îmbunătăţi în viitor, 29% cred că, dimpotrivă, aceasta se va înrăutăţi, 21% sunt gata să participe la proteste în masă, iar 19% sunt decişi să ia parte la greve.

72% din cetăţenii Federaţiei Ruse nu aprobă activitatea Guvernului.

Majoritatea cetăţenilor ruşi folosesc în viaţa de zi cu zi proverbe, zicători, cuvinte înaripate (81% intervievaţi), citate din opere literare, film şi muzică (66%), vorbire licenţioasă (61%). Doar 68% din cetăţenii intervievaţi ai Federaţiei Ruse se consideră ruşi.

32% din cetăţenii ruşi cred că magia poate influenţa soarta omului, 58% nu cred în vrăji şi magie, 10% nu ştiu ce să răspundă. În magie cred în egală măsură oamenii de la sate şi cei de la oraşe. Doar în Moscova, majoritatea celor intervievaţi (74%) nu cred în forţe magice, ci, mai curând, în forţa banilor.

78% din cetăţenii ruşi sunt de părerea că Moscova trăieşte pe contul regiunilor. 74% locuitori ai statului îi dispreţuiesc pe moscoviţi. Capitala Rusiei este una din primele cinci oraşe ale lumii cu cele mai lungi ambuteiaje, iar şoferii din Moscova sunt printre cei mai agresivi din lume.

Potrivit datelor revistei ruse „РБК” (nr. 11, 2007) în Moscova locuiesc: ruşi (31%), azeri (14%), tătari, başkiri şi ciuvaşi (10%), ucraineni (9%), chinezi, coreeni şi vietnamezi (6%), uzbeci, kazahi, kirghizi şi tadjici (5%), ceceni, daghestanieni şi inguşi (4%), armeni (4%), georgieni (3%), moldoveni (3%), bieloruşi (3%), ţigani (2%) şi alte popoare (5%)

În Moscova locuiesc mai mult de 14 milioane de oameni, din care doar 4 milioane sunt ruşi. În capitala Federaţiei Ruse ruşii sunt o minoritate.

(Va urma)

Traducere I.M.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *