Culinar.md

Știi să previi indigestia de sărbători?

Masa plină de bucate, mâncărurile grase și condimentate, excesul de alcool, tutunul, stresul acumulat atât la serviciu, cât și în goana după cumpărături, realizarea tuturor bunătăților specifice sărbătorii pascale își pot pune amprenta asupra sistemului tău digestiv.

Primele semne de indigestie

În cazul în care observi că te confrunți cu senzația de balonare, ai frisoane, un gust acid în gură, simți arsuri la stomac sau dureri abdominale cel mai sigur urmează un episod indigestic. Pe lângă aceste simptome mai avea și stări de vomă sau greață, inclusiv frisoane.

Trebuie să ții cont, mai ales în perioada aceasta, de faptul că preparatele care au la bază carne de miel au un conţinut mare de ţesut colagenic şi purine care îngreunează metabolismul. Acest tip de carne, chiar dacă provine de la un animal tânăr şi ar trebui să fie uşor digerabilă, conţine cantităţi semnificative de grăsimi, după cum atenționează nutriționistul Mencinicopschi. El susţine că mâncărurile preparate din acest tip de carne trebuie să fie mâncate cu prudenţă, mai ales că la masa de Paşte vor fi asociate cu altele bogate în grăsimi, dar şi cu băuturi alcoolice.

Cum să treci cu bine peste festinul de Paște

În primul rând, evită mesele copioase, ai grijă să ai porții mici și dese pe tot parcursul zilei. Nu vorbi în timp ce savurezi bucatele tradiționale, pentru că în felul acesta nu vei mesteca suficient mâncarea.

Încearcă să eviți pe cât posibil alimentele grase și ai grijă să ai suficientă salată de legume la îndemână pentru a favoriza o bună digestie.

Dacă vrei să-ți împrospătezi respirația orală, nu apela la gumă de mestecat, deoarece favorizează acumularea aerului în stomac, un alt motiv care favorizează indigestia.

Bucură-te de vremea frumoasă și de musafirii pe care o să-i primești la masă și faceți împreună o mică plimbare prin parc pentru a ajuta organismul să digere alimentele consumate. Nu te feri să mergi în vizită în această perioadă, lasă mașina acasă și mergi pe jos. E sănătate curată.

Remedii să scapi rapid de indigestie

Pentru orice eventualitate, asigură-te că ai în casă cărbune medicinal care absoarse gazele și bacteriile stomacale.

Tot pentru a te ajuta în această problemă, sunt utile și capsulele cu ulei esențial de mentă care favorizează eliminarea bilei.

Cum colecistul şi pancreasul sunt organele cel mai afectate în astfel de situaţii, sunt recomandate și suplimentele alimentare digestive pe bază de enzime şi săruri minerale. Nu ocoli nici remediile naturale, precum ananasul crud, care este ideal pentru uşurarea digestiei.

Nu combina friptura de miel cu cartofi prăjiţi. Pentru a evita supraalimentaţia, ar fi bine ca măcar o treime din farfuria cu mâncare să conţină legume diverse.

Sperând ca aceste informații îți vor fi de folos, îți doresc sărbători fericite și fără probleme digestive!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *