Actualitate

Străzile din Italia sunt din nou goale, italienii se pregătesc de al doilea Paște cu restricții severe

Mai multe regiuni din Italia, inclusiv capitala Roma, precum și destinații turistice favorite ca Veneția și Milano au devenit zone roșii. La un an de la declanșarea pandemiei, străzile sunt din nou aproape pustii, magazinele din zonele comerciale au obloanele trase, iar locuri care altădată atrăgeau mii de turiști par părăsite și vor rămâne așa inclusiv de Paștele Catolic pentru al doilea an la rând.

Trei sferturi din teritoriul Italiei este din nou o zonă roșie Covid. Până și Sardinia, ocolită până acum de valul infectărilor, va trece la restricții de luni, relatează Digi24.ro.

În pensinsulă s-au închis școlile grădinițele, localurile publice și afacerile nonesențiale. Practic, economia este din nou pe stop.

Guvernul Draghi încearcă să evite astfel efectele devastatoare ale unui al treilea val al pandemiei, în condițiile în care primele două valuri au lăsat în urmă sute de mii de morți și traume familiale comparabile cu starea de război.

Mai multe regiuni din Italia au intrat în lockdown de pe 15 martie, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Decretul prevede restricții dure pentru jumătate din țară. Măsurile sunt valabile până în weekendul cu Paștele, atunci când toată Italia va deveni zonă roșie.

Decretul include zonele cu risc ridicat de răspândire a Covid-19, acolo unde se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *