Politică

Streleț: Devastarea clădirilor publice nu va aduce mai multă democraţie

”Cert este că cei de la PD şi aliaţii săi au ajuns prea departe în obsesia patologică de acaparare totală a puterii, iar ceia ce au făcut astăzi este în afară regulilor democratice şi al bunului simt. Sunt pătruns de un sentiment de revoltă şi detestare a modului în care se încearcă fentarea cetăţenilor. Totodată conştientizez că devastarea clădirilor publice nu va aduce mai multă democraţie, bunăstare şi dreptate pentru cetăţeni. În numele colegilor mei vin cu un apel către cetăţeni, chemându-i la CALM ŞI PROTESTE PAŞNICE. Acest apel vine şi din partea fracţiunii parlamentare PLDM (celor 10 deputaţi), care şi-a confirmat ataşamentul şi fidelitatea faţă de interesele poporului. Violenţă şi distrugerea nu sunt cele mai bune soluţii. Inidiferent care sunt stările noastre de spirit, trebuie să înţelegem că avem multe alte soluţii paşnice pentru a redresa situaţia şi a-i pune la respect pe cei care nesocotesc voinţă cetăţenilor. Vom demonstra şi de această dată că doar împreună vom reuşi!”

Manifestanţi care au protestat ieri împotriva învestirii noului guvern au înconjurat Parlamentul şi nu le-au permis deputaţilor să iasă din clădire. La ora 23:40 Parlamentul de la Chișinău era în întregime sub controlul poliției, după evacuarea protestatarilor din clădire, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă, ministrul interimar de interne Oleg Balan. Balan a mai spus că 13 persoane au fost rănite în cursul altercațiilor dintre protestatari și forțele de ordine din cursul zilei de miercuri, cinci protestatari și opt polițiști.

Mulțimea l-a atacat pe liderul PL, Mihai Ghimpu când acesta încerca să părăsească clădirea Parlamentului.

Și ministrul Educației, Corina Fusu, a fost agresată de protestatari. S-a întâmplat după patru încercări de a părăsi sediul Legislativului, sub protecția forțelor de ordine.

”Mi-au scos bereta și batista pe care mi-am pus-o pe cap ca să nu mă recunoască. Am încercat de trei ori să ies, iar a patra – mi-au ars câțiva pumni în spate și au încercat să-mi scoată paltonul de pe mine, dar au intervenit polițiștii și m-au luat sub protecția lor”, a declarat ministrul pentru Deschide.MD.

, în cadrul unei ceremonii.  Informația de investire a guvernului Filip este confirmătă de un comunicatul de pe siCătre miezul nopții, Pavel Filip împreună cu echipa de miniștri au depus jurământul la Președințiete-ul președintelui.

În comunicat se anunțăt că președintele țării, Nicolae Timofti a adresat următorul mesaj miniștrilor: „Aș vrea să încep prin a transmite tuturor cetățenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violențelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spațiul legal, indiferent de pozițiile politice pe care le avem”.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *