Politică

Streleț: PLDM nu va susține candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru

Anunțul a fost făcut după ședința fracțiunii PLDM și a fost anunțată de președintele interimar al formațiunii Valeriu Streleț. „PLDM constată că, candidatul propus de PDM la funcția de prim-ministru constituie un pericol pentru Moldova. Candidatura domnului Plahotniuc nu are sustinerea noatră”, a declarat Valeriu Streleț.

”În contextul dezvoltării deciziilor adoptate de către Consiliul Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova în şedinţele sale anterioare, Biroul Permanent Central şi fracţiunea parlamentară au aprobat următoarea declaraţie, care defineşte adoptările politice ale PLDM în perspectivă imediată:

PLDM a optat constant pentru depăşirea crizei, prin crearea unei majorităţi politice şi democratice care să asigure implementarea plenară şi fără abateri a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE, să garanteze resetarea sistemului politic şi să scoată din captivitate instituţiile de drept ale statului;

Constatăm cu îngrijorare că procesul democratic de creare a alianţelor politice a fost substituit prin constituirea unei majorităţi pestriţe, care nu porneşte de la rezultatul politic al partidelor constituante, ci se bazează pe elemente de presiune şi corupere politică;

PLDM apreciază că înaintarea de către PD, PL şi alţi deputaţi a domnului Vladimir Plahotniuc în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru constituie un pericol pentru stabilitatea şi liniştea socială. Candidatul propus nu are susţinerea PLDM şi a fracţiunii parlamentare a formaţiunii, constituind o precondiţie periculoasă de concentrare excesivă a puterii într-un singur pol politic şi de subordonare a instituţiilor statului;

Reiterăm angajamentul ferm al PLDM de a redresa situaţia politică, urmând ca linia de conduită a partidului în circumstanţele create să fie anunţată de organele de conducere ale formaţiunii în viitorul cel mai apropiat”, menționează serviciul de presă al PLDM.

Reamintim că, Vlad Plahotniuc este candidatul PD la funcția de premier, a anunțat Vasile Bîtcă. Vlad Plahotniuc, vicepreşedintele Partidului Democrat, este candidatul propus la funcţia de prim-ministru din partea formaţiunii. Despre aceasta s-a comunicat în faţa mulţimii din scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet unde s-au adunat o mulţime de oameni ca să susţină înaintarea unui candidat din partea democraţilor, transmite IPN. În aceste momente membrii PDM au mers la vila prezidenţială de la Condriţa pentru a înainta candidatul la funcţia de premier preşedintelui Nicolae Timofti. Şeful statului urmează să semneze sau nu un decret privind desemnarea candidatului.

Protestatarii din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet scandează numele prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc. Potrivit conducătorului mitingului, „Plahotniuc este liderul care poate aduce stabilitatea în țară”. „Avem nevoie de un lider puternic. Cine este acesta? El este Vlad Plahotniuc”, declara vocea principală a protestului din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *