Eveniment

Studenții au scandat UNIRE în fața lui Iohannis

Tinerii au scandat „Unire” și au afișat bannere pe care scria „Așteptăm oferta pentru Unire”. Președintele Iohannis a salutat grupul de tineri.

„Dumneavoastră veți deveni, în următorii ani, vocea locuitorilor Republicii Moldova, fie că vorbim despre politicieni, funcționari ai statului, jurnaliști, cercetători, activiști civici, reprezentanți ai mediului de afaceri. În această calitate, veți avea responsabilitatea decisivă de a conduce Republica Moldova în marea familie europeană”, a spus președintele în discursul său.

Klaus Iohannis a vorbit și despre Marea Unire de la 1918. „Obiectivele majore au nevoie de date simbolice. În 2018, România va marca un moment deosebit, aniversarea Marii Uniri. Cred cu tărie că Unirea de la 1918 a fost cel mai frumos și mai profund proiect de țară din istoria noastră modernă. Cei care au făcut Unirea nu erau nici mai buni, nici mai harnici decât noi, dar au avut în gând un sentiment care aproape a dispărut din viața noastră publică a ultimilor ani: înaltul simț al datoriei”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială de două zile în Republica Moldova. Președintele a avut o discuție tête-à-tête cu președintele Nicolae Timofti, apoi o întrevedere cu premirul Chiril Gaburici. Astăzi, Iohannis s-a întâlnit cu liderii celor trei partide pro-europene, PLDM, PD și PL și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Iohannis trebuia să se deplaseze în Republica Moldova în ianuarie, însă cei doi președinți români au convenit să amâne vizita până la învestirea noului Guvern.

Sursa: Infoprut

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *