Culinar.md

Supă-cremă din cartofi

Ingrediente 
– 2 l supa de carne

– 1/2 kg cartofi

– 1 ou

– 150 g smantana

– crutoane de paine prajita bine facute

Mod de preparare
Cartofii se curata si se taie in cuburi mici, se fierb in supa de carne sau de zarzavat strecurata, pana se zdrobesc.

Se trec impreuna cu supa printr-o strecuratoare deasa, dupa care se pune din nou sa dea in clocot.

Se ia de pe foc, se pune un galbenus frecat bine cu smantana si cu o lingura de apa rece.

Se adauga putina supa fierbinte, apoi se pune totul in restul de supa amestecand cu lingura.

Se adauga sare, patrunjel tocat.. Se serveste cu crutoane. In functie de prefereinte, se mai poate adauga zeama de lamaie.  

Pofta buna!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.