CSI / Rusia

Surse: Poliția militară rusă a reținut patru comandați Wagner de top în Siria. Gruparea neagă acuzațiile

Poliția militară rusă l-a reținut pe șeful departamentului PMC Wagner în Es-Suwayda, în sudul Siriei, informează canalul de televiziune saudit Al-Hadas, citând surse, scrie ziarul rus Kommersant, care a fost primul care a atras atenția asupra acestui lucru.

Potrivit acestor date, trei comandanți de rang înalt ai PMC Wagner au fost, de asemenea, reținuți la baza aeriană Khmeimim. În plus, poliția a vizitat birourile PMC Wagner din Deir ez-Zor, Hama și Damasc.

Canalul de Telegram al Wagner neagă că comandanții respectivi ar fi fost reținuți în Siria. Același mesaj a fost răspândit și de alte canale de telegram asociate cu Wagner. Oficial, autoritățile Federației Ruse sau Siriei nu au confirmat acest lucru.

Menționăm că Rusia și-a sporit prezența în Africa în ultimii ani, inclusiv prin trimiterea de mercenari Wagner în Republica Centrafricană (RCA), Siria, Libia, Sudanul de Nord și Sudanul de Sud. Activiștii pentru drepturile omului cred că mercenarii Wagner comit masacre și violuri în aceste țări, dar și atacă civili.

După tentativa de rebeliune a PMC Wagner din 23-24 iunie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că guvernele Republicii Centrafricane și Mali își vor menține legăturile cu Wagner.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *