Politică

Svetlana Tihanovskaia, adevăratul Președinte al Bielorusiei vine în România

Lidera în exil a opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, va efectua săptămâna viitoare prima sa vizită oficială în România, unde va mulțumi “guvernului și poporului român” pentru sprijinul lor pentru un Belarus democratic.

Contracandidată a dictatorului Aleksandr Lukașenko în alegerile prezidențiale din august 2020, Tihanovskaia, lideră a opoziției belaruse, a fost constrânsă să se refugieze în Lituania imediat după scrutin, după ce a fost amenințată de poliția politică din Belarus, scrie Calea Europeană.

“Sunt încântată să îmi încep prima vizită oficială în România. Am venit pentru a mulțumi guvernului și poporului român pentru sprijinul lor pentru un Belarus democratic“, a scris ea, pe Twitter.

Conform agendei Ministerului Afacerilor Externe, Svetlana Tihanovskaia este primită duminică de ministrul de externe Bogdan Aurescu, cu care a mai purtat discuții în marja reuniunilor miniștrilor de externe ai UE de la Bruxelles.

La București, Tihanovskaia se va întâlni cu oameni politici, activiști din domeniul societății civile și studenți.

De asemenea, aceasta se adresa Reuniunii Liderilor de la München, organizată de Conferința de Securitate de la München, și găzduită în premieră pentru flancul estic al NATO de România, în perioada 27-29 noiembrie. În aceeași perioadă, tot la București, va avea loc și reuniunea miniștrilor de externe din NATO.

După reprimarea manifestațiilor democratice din Belarus de către regimul Lukașenko, România s-a numărat printre țările care au susținut opoziția, societatea civilă și parcursul unui Belarus democratic. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *