Timpul Local

Tânăra din Comrat care și-a ucis mama nu a fost și nici nu este studentă la medicină

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă indignarea pentru faptul că instituțiile mass-media difuzează informații eronate despre tânăra de la Comrat, care și-ar fi ucis mama. Mai multe surse media au scris că fata ar fi studentă la Universitatea de Medicină din Chișinău, astfel fiind prejudiciată demnitatea studenților de la Medicină și, implicit, imaginea instituţiei noastre.

Precizăm că suspecta nu este și nici nu a fost studentă la USMF „Nicolae Testemițanu”.

În context, venim cu solicitarea, în adresa colegilor jurnaliști, de a utiliza cu mai multă prudenţă datele nefondate atunci când fac referire la cazuri/situații de acest gen. Vă îndemnăm să difuzați informații veridice (confirmate de instituțiile vizate), respectând Legea cu privire la datele cu caracter personal şi Codul deontologic al jurnalistului, pentru a evita lezarea onoarei și a reputației membrilor comunității universitare și a celei medicale, dar și a Universității, în general.

Totodată, solicităm respectuos instituțiilor media care au făcut referință în cazul dat la USMF „Nicolae Testemițanu” să rectifice știrile publicate și să aducă dezmințiri publice.

relatiipublice.usmf.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *