Actualitate

Țara minciunilor. Doi criminali americani celebri – Bonnie și Clyde, prezentați la o televiziunea rusă de stat drept „eroi ruși” uciși în Al Doilea Război Mondial

De 9 mai, la o televiziune de stat din Rusia au apărut, surprinzător pentru cunoscători, celebrii bandiți Bonnie and Clyde, prezentați ca „eroi” ruși decedați în Al Doilea Război Mondial, scrie news.liga.net.

Luni, 9 mai 2022, la televiziunea publică din Rusia, în timpul concertului dedicat comemorării celor 77 de ani de la victoria asupra nazismului, pe ecranul din spatele interpreților erau proiectate imagini cu luptătorii ruși căzuți în cel de-Al Doilea Răboi Mondial.

Însă, printre pozele afișate în timpul specacolului se număra și una cu celebrul cuplu de jufuitori de bănci din Statele Unite, Bonnie and Clyde.

Tâlharii americani Bonnie și Clyde. Foto: Wikipedia

Bonie Elizabeth Parker (1 octombrie 1910 – 23 mai 1934) și Clyde Chestnut Barrow (24 martie 1909 – 23 mai 1934) au fost doi criminali (tâlhari, hoți și asasini) din SUA în timpul Marii Crize Economice.

Bonie și Clyde au captat atenția presei americane și au fost considerați inamici publici între anii 1931 și 1934. Chiar dacă erau renumiți pentru jefuirea unor bănci, Clyde Barrow prefera să tâlhărească magazine mici și benzinării. Aceștia au fost uciși în mai, 1934, în timpul unei ambuscade a ofițerilor de drept în apropierea orașului Gibsland, Bienville Parish, Louisiana, potrivit Wikipedia.

Poza a apărut pe ecran când cântăreața Zara a cântat piesa „Dacă nu ar fi fost război”.

Organizatorii plănuiau să arate cupluri care au fost despărțite de război sau care și-au pierdut viața în conflagrația mondială. Dar, printre altele, au arătat o fotografie care îi înfățișează pe celebrii tâlhari americani Bonnie Parker și Clyde Barrow, care au devenit inamici publici ai statului american în timpul Marii Depresiuni, cu mult înainte de al Doilea Război Mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Sa speram ca propaganda rusa nu descopera ca si Stan Laurel si ‎Oliver Hardy au fost, de fapt, patrioti rusi, care au vrut ca fascistii sa moara de ras…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *