Actualitate

Tartă rustică cu struguri – desert care îți lasă gura apă

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 250 g făină
– 150 g unt
– 20 ml apă rece
– 1 praf de sare
– 1 ou
– 10 g zahăr

Pentru umplutură:

– 200 g cremă de brânză
– 150 g zahăr
– 1 ou
– 250 g boabe struguri negri sau albi, după preferinţă frunze de mentă, pentru decor

Preparare:

Pui în blender untul foarte rece, tăiat cubuleţe, făina, sarea, zahărul şi mixezi până obţii o consistenţă nisipoasă.

Adaugi oul şi apa şi continui să mixezi până ce aluatul se leagă. Îl scoţi din blender, îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider o oră. Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie de jumătate de centimetru grosime.

Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu zahărul şi oul, apoi o întinzi peste aluat, lăsând 2-3 cm liberi la margine. Presari boabele de struguri spălate şi îndoi marginile aluatului peste umplutură. Dai tarta la cuptor, la 190 ˚C, 15 minute, apoi 20 de minute la 160 °C. O laşi la răcit şi o decorezi cu frunze de mentă.

Poftă mare! 

Sursa: clickpoftabuna.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *