Tartă rustică cu struguri – desert care îți lasă gura apă

Ingrediente:
Pentru aluat:
– 250 g făină
– 150 g unt
– 20 ml apă rece
– 1 praf de sare
– 1 ou
– 10 g zahăr
Pentru umplutură:
– 200 g cremă de brânză
– 150 g zahăr
– 1 ou
– 250 g boabe struguri negri sau albi, după preferinţă frunze de mentă, pentru decor
Preparare:
Pui în blender untul foarte rece, tăiat cubuleţe, făina, sarea, zahărul şi mixezi până obţii o consistenţă nisipoasă.
Adaugi oul şi apa şi continui să mixezi până ce aluatul se leagă. Îl scoţi din blender, îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider o oră. Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie de jumătate de centimetru grosime.
Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu zahărul şi oul, apoi o întinzi peste aluat, lăsând 2-3 cm liberi la margine. Presari boabele de struguri spălate şi îndoi marginile aluatului peste umplutură. Dai tarta la cuptor, la 190 ˚C, 15 minute, apoi 20 de minute la 160 °C. O laşi la răcit şi o decorezi cu frunze de mentă.
Poftă mare!
Sursa: clickpoftabuna.ro