CSI / RusiaUcraina

Tensiune la granița ruso-ucraineană: Rușii se laudă că au respins o încercare de pătrundere ilegală a ucrainenilor

Rusia a anunțat că a respins o încercare ucraineană de pătrundere ”ilegală” pe teritoriul rus, în regiunea Briansk, la zece zile după de a anunţat un incident similar, relatează AFP.

”Intrusul a explodat pe o linie de protecţie minată, creată de forţele armate ruse cu scopul de a împiedica infiltrările pe teritoriul rus şi de a asigura securitatea locuitorilor localităţilor de la frontieră”, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii ruse Briansk Aleksandr Bogomaz.

El a denunţat o ”tentativă ilegală” a Ucrainei de a ”trece” frontiera rusă.

Autorităţile ruse au anunţat în ultimele săptămâni mai multe tentative de incursiune ale unor ”sabotori” din Ucraina în regiuni ruse frontieră, vizate cu regularitate de bombardamente de artilerie sau atacuri cu drone.

La 6 aprilie, Aleksandr Bogomaz dădea asigurări că grănicerii au ”dejucat” o tentativă de incursiune a ”20 de bărbaţi”, din Ucraina, ”deschizând focul împotriva inamicului”.

Ordinul lui Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat forţelor de securitate ”să facă tot ceea ce pot pentru a asigura siguranţa populaţiei”, atât în Rusia, cât şi în teritoriile ucrainene asupra cărora deţin controlul, unde mai mulţi lideri proruşi au fost asasinaţi în ultimele luni.

Ucraina nu recunoaşte în mod oficial operaţiuni de ”sabotaj” pe teritoriul rus.

Kievul a dezminţit orice legătură cu atentatul care a avariat Podul Crimeea în toamna trecută.

La începutul lui martie, persoane au asistat la Kiev la funeraliile unor combatanţi dintr-un batalion de voluntari care au acţionat din proprie iniţiativă, ucişi într-o misiune de ”sabotare” în Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *