Justiție

Teo Cârnaț acuză judecătorii că au dat o sentință favorabilă lui Ilan Șor din teama pentru propriile poziții și pentru a satisface interesele Maiei Sandu

Teodor Cârnaț susține că sentința de condamnare a lui Ilan Șor este motivată politic și convenabilă pentru Maia Sandu. Acesta a făcut declarații în acest sens pentru jurnaliștii Orizont TV, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au emis sentința în data de 13 aprilie.

Teodor Cârnaț: „Sentința pronunțată de Curtea de Apel este motivată politic. Este adoptată sub influența politicului și politicul în frunte cu președinta Sandu, cu președintele Parlamentului sărbătoresc, ceea ce înseamnă că judecătorii Curții de Apel au fost supuși unor presiuni de natură politică care în termeni proximi trebuia să pronunțe această sentință, deoarece în viitorul apropiat, pe judecătorii respectivi îi vor aștepta evaluarea extraordinară externă și, ca rezultat, acești judecători care au pronunțat această sentință, mai mult se tem pentru fotoliul lor și au dat o hotărâre așa cum a dorit-o Sandu. Noi suntem în prezent în mimarea unei justiții, fiindcă în cadrul statului de drept, politicienii precum Sandu și Grosu nu au ce influența și ce sărbători”.

În aceste circumstanțe, expertul în drept constituțional consideră că Ilan Șor ar putea să se adreseze la CtEDO sub motivul că sentința sa este dosar politic și nicidecum una care ar corespunde săvârșirii infracțiunii de către Șor și anume spălare de bani și escrocherie.

„Prin această sentință, se face tot posibilul ca Sandu să arate partenerilor săi, cu care a adoptat hotărâri secrete la Guvernă, că uite, noi îi vom închide gura lui Șor și își va ispăși pedeapsa 15 ani, iar vinovații principali precum prim-ministrul Guvernului Leancă. membrii guvernului lui Leancă, cei care au făcut parte din comisia de repartizare a banilor de la Banca Națională, noi vedem că ei nu sunt pedepsiți. Din punctul meu de vedere, vinovații de bază sunt membrii guvernului, membrii comisiei și Șor este un pion spre sfârșite. Regele, regina, ofițerii, caii puternici, vedem că în prezent sărbătoresc în legătură cu faptul că îi va fi închisă gura lui Șor. O parte din membrii guvernului în prezent, care au adoptat acele secrete, decizii, sunt președintele Sandu, unul este președintele Parlamentului, altul este prim-ministru al Guvernului. Pe banca acuzațiilor trebuiau să figureze aceste persoane și după, persoanele care au beneficiat de acele sume repartizate de la Guvern”, a declarat Teodor Cârnaț.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *