Tragedia din clubul ”Colectiv” sau sângele apă nu se face
Dar uite că oamenii de rând au arătat că se poate. Că pentru a fi ”om” nu trebuie să jertfești prea multe…
Tragedia din clubul ”Colectiv” a trecut Prutul cu repeziciune, dar credeam că doar pe Facebook sau alte rețele de socializare. Credeam că ampla campanie ”mergi să donezi sânge pentru victimele Colectiv”, este doar o campanie virtuală. Dar am greșit.
De cum am ajuns la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, o asistentă, care mă aștepta la ușă, m-a întrebat tranșant: ”Pentru București?„ M-am bucurat căci e semn că nu sunt printre primii ce vin hotărâți să facă un gest omenesc. Și mai tare mi-a crescut inima de bucurie când am văzut holul centrului plin de tineri, care așteptau cu multă răbdare să intre în salon. Nu cereau mare lucru, doar să îi cruțe cel de Sus pe cei de vârsta lor care în noaptea tragediei au vrut doar să se distreze, dar au avut ghinion.
Donatori, în mare parte tineri, care nu au prieteni sau rude printre victime, au decis să doneze sânge pentru că, zic ei ”cei de la București ar fi făcut la fel pentru noi. Sângele apă nu se face. Trebuie să ne ajutăm frații, le e greu. Medicii fac până și imposibilul pentru a-i salva, noi de ce nu am mișca un deget?”.
Deci se poate. Deci ne pasă, oricât am vrea să ne ascundem după deget. Se poate. Păcat că mobilizarea între frați se face după o tragedie care a luat viața a zeci de oameni ce au pierdut lupta cu moartea și chinuie pe patul de spital încă sute de tineri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!