Actualitate

Trei companii de construcții bat alarma: „Intuim că unele partide politice vor vrea să-și facă PR”

„Lagmar-Impex”, „Global Construcții”, „Memphis-Construct”, despre construcția ce urmează a fi ridicată în preajma unei grădinițe private din capitală: Avem toate actele permisive

Trei companii de construcții,blocate să-și efectueze investiția, chiar dacă au toate actele în regulă

Au toate actele în regulă, dar nu pot munci. Trei companii de construcții,blocate să-și efectueze investiția

Apel către partidele politice de la trei companii de construcție, blocate să facă o investiție

Reprezentanții companiilor de construcții „Lagmar-Impex”, „Global Construcții”, „Memphis-Construct” afirmă că declarațiile făcute astăzi de către administrația unei grădinițe private din sectorul Rîșcanovca (str.A. Doga 13/6) al capitalei nu corespund realității și că lucrările de construcție din apropiere sunt efectuate cu deținerea tuturor actelor permisive.

Juristul companiilor Alexandru Levinschi a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că construcția blocurile de locuit ce urmează a fi ridicate vor fi efectuate cu respectarea tuturor normelor.

„Proiectul nu atentează și nu periclitează activitatea instituției de învățământ. S-a invocat criteriul de zgomot în rezultatul lucrărilor. Situația se întâlnește la toate șantierele de construcție și incomoditatea are un caracter temporar”, spune juristul.

De asemenea, el afirmă că toate lucrările de construcție au demarat ca urmare a obținerii tuturor actelor permisive.

„A fost obținut certificatul de urbanism pentru proiectare. Apoi a fost elaborat proiectul conform regimurilor tehnice, juridice, economice incluse în certificat. Proiectul a fost verificat, avizat, coordonat cu organele de resort, după elaborare a fost obținută autorizația de construcție”, a mai spus Alexandru Levinschi.

Juristul a mai menționat că obiectul aflat în construcție se află în cartier rezidențial și pentru perimetrul dat a fost aprobat Planul urbanistic zonal în 2014.

În context, arhitectul Alexandru Sava a spus că la momentul proiectării obiectivului nici un imobil din preajmă nu avea statut de grădiniță.

La rândul său, Doina Calaraș, reprezentant Memphis Construct, companie cu capital străin, spune că au avut loc mai multe întîlniri cu reprezentanții grădiniței, dar nu a fost găsit un compromis. Ea a făcut un apel către forțele politice.

„Intuim că unele partide politice vor vrea să-și facă PR și îi rugăm să se abțină și să lase fiecare să se ocupe cu domeniul său. Rugăm organele specializate să se ocupe de acest caz”, a spus Doina Calaraș.

Reprezentanții celor trei companii afirmă că, toate actele au fost elaborate și examinate extrem de atent și acestea sunt conforme. Ei afirmă că, Primăria capitalei nu ar fi admis această construcția dacă exista măcar un semn de întrebare vizavi de siguranța și securitatea în zonă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *