Actualitate

Trump ar accepta informații denigratoare despre contracandidatul său în alegerile de anul viitor, chiar dacă vin de la un guvern străin

În cadrul unui interviu pentru ABC News, președintele american a negat că acest lucru ar echivala cu amestecul unor forțe străine în alegerile interne. ”Dacă au informația, cred că le folosesc”, a spus liderul de la Casa Albă, al cărui mandat a stat sub semnul controverselor și al anchetelor privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

De altfel, recent, într-o postare pe twitter, Trump a admis, indirect, că rușii l-au ajutat să ajungă președintele SUA, precizând că ”Nu am avut nimic de-a face cu faptul că Rusia m-a ajutat să fiu ales”. La scurt timp după postare, el a revenit asupra declarațiilor.

”Cred că ai vrea să asculți, nu e nimic greșit în a asculta. Dacă cineva te sună din altă țară, să zicem Norvegia- Avem informații despre oponentul tău- cred că ai vrea să asculți”, a declarat Trump, pentru ABC News, referitor la utilizarea informațiilor despre adversarii politici.
 
Donald Trump a comparat informațiile denigratoare despre un oponent, venite din partea unui Guvern străin, cu informațiile adunate de echipa de campanie despre alți candidați.

”Nu sunt ingerințe, ei au informații- cred că le-aș accepta. Dacă aș considera că ceva este greșit, poate aș merge la FBI”, a menționat președintele american.

Trump va candida anul viitor pentru un nou mandat la Casa Albă din partea republicanilor. De partea cealaltă, democrații l-ar putea desemna, în urma alegerilor interne din partid, pe fostul vicepreședinte SUA Joe Biden, care pare a fi politicianul cu cele mai mari șanse să câștige împotriva lui Trump, potrivit sondajelor de opinie.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.