IT&C

TV Moldova 1 – zona libera de adevar!

In weekend si „Moldova 1” s-a odihnit un pic – a mai incetat cu propaganda comunista, sau poate n-a mai gasit cu ce sa laude guvernarea. Si ministrii, probabil, au fugit de grijile poporului undeva pe maluri insorite, sau au trecut la campanie electorala deschisa. Totusi, spalarea creierilor de catre postul asa-numit public a continuat, inclusiv cu critici nefondate la adresa Opozitiei, dupa cum arata monitorizarea efectuata de Alianta „Moldova Noastra”. Iata si antidotul, leacul impotriva toxinelor dezinformarii.

Din „Mesagerul” de la 4 iulie am aflat ca veniturile la bugetul de stat au scazut, iar criza economica a lovit si Republica Moldova. Antidot: AMN a atentionat inca mai bine de un an in urma guvernarea comunista privind efectele crizei, a propus si a cerut masuri anticriza. Comunistii au ascuns de oameni greutatile suplimentare care-i pandeau, s-au eschivat de la datoria lor de guvernanti de a lua masuri. In plina „stabilitate” au inceput a falimenta banci, sunt inchise fabrici, restante la salarii, in timp ce guvernul umbla prin sate cu alte promisiuni electorale de doi bani.

Duminica, pe 5 iulie, cei de la TV „Moldova 1” s-au incumetat sa critice un presedinte de raion AMN, pentru ca ar fi eliberat de la serviciu cativa angajati. Antidot: Guvernul a taiat finantarea administratiilor locale si le-a cerut sa reduca cu 20% cheltuielile, astfel ca angajatii respectivi nu mai au salariile asigurate. In general, mii de oameni raman fara lucru in fiecare luna, pe cand aproape un milion de moldoveni muncesc la negru peste hotare, ca sa intretina familiile si tara. De fapt, ei sunt adevaratii stapani ai tarii, pentru ca ei isi asigura financiar familiile, nu guvernarea comunista. Iata ce ar fi trebuit sa spuna la „Mesager”. In al doilea rand, in stirea de cinci minute trebuia sa fie si opinia reprezentantului AMN, daca aceasta televiziune comunista n-ar avea sarcina de partid sa ascunda adevarul.

O alta parte din „Mesagerul” de duminica a fost dedicat reportajului despre odihna jurnalistelor de la „Moldova 1” la Istanbul. Antidot: ?aranii nostri, poate, s-au uitat cu interes la jurnalistele de pe plaja, ca sa se mai abata de la problemele campului, plin de buruieni si lovit de seceta, pe care il muncesc fara siguranta ca vor avea unde-si vinde produsele, ca sa-si castige existenta. In aceasta tara comunista concediile lor sunt la prasit. Comunistii incearca sa creeze iluzii la TRM, de aceea AMN va continua sa ofere „Antidot Mesager”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *