CSI / RusiaUcraina

Ucraina îl acuză pe Putin că vrea să „extindă” războiul după prăbușirea unei drone americane în Marea Neagră

Kievul l-a acuzat miercuri pe Vladimir Putin că încearcă să extindă conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a declarat că avioane de luptă rusești au interceptat o dronă americană deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea acesteia, potrivit agenției AFP.

„Incidentul cu drona americană MQ-9 Reaper – provocat de Rusia deasupra Mării Negre – este modul în care Putin semnalează disponibilitatea sa de a extinde conflictul pentru a implica și alte părți. Scopul acestei tactici all-in este de a crește mereu miza”, a declarat secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksii Danilov, pe pagina sa de Twitter.

Vă amintim că un avion de vânătoare rusesc a forțat marți doborârea unei drone a Forțelor Aeriene americane deasupra Mării Negre, după ce a avariat elicea dronei MQ-9 Reaper.

Drona Reaper și două avioane SU-27 Flanker operau deasupra apelor internaționale de deasupra Mării Negre când unul dintre avioanele rusești a zburat intenționat în fața dronei fără pilot și a aruncat combustibil în fața dispozitivului american, potrivit unui oficial american. Unul dintre avioane a avariat apoi elicea Reaper, care este montată în partea din spate a dronei, a precizat oficialul. Avarierea elicei a forțat SUA să doboare Reaper în apele internaționale din Marea Neagră.

Potrivit Comandamentului European al SUA, incidentul a avut loc în jurul orei 7:03 CET (08:03, ora României), notează Bloomberg.

SUA mai afirmă că, înainte de coliziune, avionul SU-27 a zburat în fața MQ-9 într-un mod „nesăbuit, nepotrivit pentru mediu și neprofesionist”.

Avioanele rusești și americane au mai operat deasupra Mării Negre pe parcursul războiului, dar aceasta este prima interacțiune de acest fel cunoscută, o escaladare potențial periculoasă într-un moment critic al luptelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *