Actualitate

Ucraina „înapoi în ofensivă”. Kievul susține că regiunea Herson va fi eliberată în câteva luni

Kievul a susținut că forțele ucrainene eliberează regiunea Herson pas cu pas, în timp ce lansează o mare contraofensivă împotriva armatelor invadatoare ale lui Vladimir Putin.

Vorbind duminică, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că trupele sale înaintează în regiunea de sud ocupată pentru a recupera terenul pierdut în război.

Într-o actualizare de informații de sâmbătă, Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că au avut loc lupte grele în regiunea Herson.

„Putem spune că regiunea Herson va fi cu siguranță eliberată până în septembrie și toate planurile ocupanților vor eșua”, a declarat consilierul șefului administrației militare regionale Herson loial Kievului, Sergiy Khlan, într-un comunicat.

Armata ucraineană a început în ultimele săptămâni să recâștige teren în această regiune, ajutată de livrările de arme occidentale.

“Putem vorbi de o întoarcere a situației la sol. În timpul operațiunilor recente, forțele armate ucrainene au fost cele care au avut avantajul”, a asigurat Khlan. „Armata noastră avansează sincer, trecem de la o fază defensivă la o contraofensivă”.

Potrivit lui Khlan, atacurile ucrainene care vizează două poduri strategice, precum depozitele de muniții și posturile de comandă rusești au servit la pregătirea terenului pentru ofensiva terestră în curs.

De altfel, sâmbătă seara președintele Volodimir Zelenski a spus că forțele ucrainene se deplasează treptat în regiunea Herson, care a fost capturată de Rusia la începutul războiului.

“Ocupanții au încercat să stabilească o poziție acolo… dar cum i-a ajutat? Forțele armate ucrainene se deplasează în regiune pas cu pas”, a spus el.

Oficiali ucraineni și analiști occidentali preconizează că războiul din Ucraina s-ar putea îndrepta către cea mai sângeroasă fază de până acum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *