Război

Ucraina îşi pregăteşte trupele pentru război: Antrenamente cu sistemul Patriot în Statele Unite

Departamentul american al Apărării a confirmat că “peste 90-100 de ucraineni” au sosit la Fort Sill, Oklahoma, şi au început antrenamentul pe sistemul de rachete Patriot, transmite CNN.

Luni, baza militară americană de la Fort Sill a anunţat că trupele ucrainene au sosit în locaţie pentru a începe antrenamentul.

Fort Sill găzduieşte Centrul de excelenţă pentru artilerie, unde SUA desfăşoară antrenamente cu Patriot pentru armata proprie şi pentru alte ţări.

“Aceiaşi instructori care predau SUA, aliaţilor şi naţiunilor partenere vor conduce antrenamentul ucrainean, iar aceste cursuri nu vor afecta misiunile de antrenament în curs de desfăşurare la Fort Sill”, a precizat baza militară, într-o declaraţie.

Instruirea va dura “câteva luni” pe sistemul avansat, dar complex, de apărare aeriană cu rază lungă de acţiune, potrivit oficialilor Pentagonului.

Nu este clar cât de mult poate armata să accelereze programul de pregătire.

Decizia Statelor Unite de a instrui militarii ucraineni cu privire la modul de utilizare a sistemului de rachete Patriot este o confirmare a “implicării de facto a Washingtonului în conflictul ucrainean”, a declarat, în 11 ianuarie, ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov.

Tot atunci, Pentagonul a anunţat că trupele ucrainene urmează să înceapă antrenamentul pentru folosirea sistemului de rachete Patriot.

Fort Sill este una dintre cele patru locaţii de pregătire de bază ale armatei americane şi găzduieşte şcoala de artilerie de câmp, instruind soldaţii americani de peste un secol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *