Actualitate

Ucrainenii scufundat două nave de debarcare rusești în Marea Neagră, în apropiere de hotarul cu România

În cursul zilei de 1 iunie, armata ucraineană din sudul țării, ca urmare a luptelor, a nimicit 21 de militari ruși, a atacat trei depozite de muniții de câmp inamice și a scufundat două nave de debarcare de mare viteză.

Armata rusă a ascuns bărcile în estuarul Nipru-Bug pentru a practica acțiuni de sabotaj și recunoaștere.

În plus, armata Ucrainei a distrus:

1 antiaeriană și 1 artilerie autopropulsată;
4 tancuri T-72;
4 unități de vehicule blindate și auto;
3 UAV-uri.

Războiul în Ucraina: date actuale
Inamicul și-a concentrat eforturile pe capturarea regiunii Lugansk, iar luptele grele pentru Severodonețk continuă. Potrivit Statului Major , invadatorii au stabilit controlul asupra părții de est a orașului.

Potrivit oficialilor occidentali , capturarea Severodonețkului de către trupele inamice este puțin probabil să „devină baza” campaniei ruse din Donbas, care ar putea dura „până la sfârșitul anului”.

Pentru a declara victoria, Forțele Armate RF ar trebui să atingă „obiective operaționale dificile în continuare”. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați orașul Kramatorsk, cea mai mare parte a drumului principal M04 dintre orașul ucrainean Dnipro și Donețk.

În ajunul șefului regiunii Lugansk, Serhiy Gaidai, a menționat că rușii nu vor putea înconjura forțele ucrainene, deoarece Forțele Armate ale Ucrainei au posibilitatea de a se retrage în poziții echipate în afara orașului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *