UlLTIMA ORĂ // R. Moldova are miniștri! Noii membri ai Guvernului Filip au depus jurământul
Cabinetul de miniștri va avea cel puțin 6 nume noi care vor veni din afara politicului, vrându-se un Guvern preponderent tehnocrat.
„Nu va fi un an simplu pentru că este un an electoral. Îmi exprim încrederea că veți munci eficient pe parcursul acestui an. Această nouă formulă guvernamentală cu care începem 2018 se va încadra în dimensiunea tehnocrată. Vă doresc succes și vreau ca la sfârșit de an să spunem cetățenilor R. Moldova că am făcut tot posibilul pentru a face viața lor mai bună”, a declarat premierul Pavel Filip.
„Guvernul a reușit să pună bazele economice și să aducă progres. fiecare dintre voi aveți nivelul suficient de profesionalism și de eficiență pentru a face față provocărilor. Anul 2018 este un an electoral dar trebuie să faceți tot posibilul ca să cetățenii să simtă o viață mai bună. Demnitarii trebuie să simtă că au obligațiunea de a respecta legea și sunt sigur că demnitarii și funcționarii se vor baza pe profesionalism. Dumnezeu să ne ajute ca astăzi să aducem un nou început pentru R. Moldova”, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu.
Iată modificările:
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Svetlana Cebotari fost director la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui
Ministerul Justiției – Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale
Vicepremier pentru Integrare Europeană – Iurie Leancă, fostul premierul, actualemente vicepreședinte al Parlamentului
Ministerul Economiei – Chiril Gaburici, fost prim-ministru.
Vicepremier pentru Reintergrare – Cristina Lesnic, fost șef al Secției integrare europeană a Direcției cooperare internațională și integrare europeană a MAI;
Ministerul Agriculturii – Liviu Volconovici, fost rector la Universitatea Agrară
Ministerul de Externe – Tudor Ulianovschi, fost ambasador la Geneva
Refuzul deliberat al președintelui țării de a-și îndeplini obligația constituțională de numire a noilor membri ai Guvernului la propunerea repetată a prim-ministrului, precum și refuzul de a promulga o lege pentru care Parlamentul a reconfirmat votul constituie o încălcare a obligațiilor constituționale ale șefului statului, constatată de Curtea Constituțională .
Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru promulgarea unei legi la data de 5 ianuarie curent, iar pentru remanierea guvernamentală la 2 ianuarie 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!