Actualitate

ULTIMA ORĂ! Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a fost rechemat de către Klaus Iohannis

Ioniță face parte dintr-un grup de alți 10 ambasadori români rechemați, printre care și cei ai Ucrainei, Suediei sau Emiratele Arabe Unite.

Potrivit decretului, Domnul Daniel Ioniță își va încheia misiunea în termen de cel mult 90 de zile de la semnarea decretului. Este o procedură normală, având în vedere expirarea mandatului său.

Daniel Ioniță și-a început mandatul la Chișinău la 7 iulie 2016 când și-a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova.

Este diplomat de carieră. Şi-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând succesiv toate treptele diplomatice, de la ataşat diplomatic la ambasador (grad acordat de Președintele României, Klaus Werner Iohannis, prin decretul nr. 1011/2019). Din ianuarie 2015 până în iulie 2016, a ocupat funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice la Ministerul Afacerilor Externe.

Portofoliul său a inclus politicile de securitate, problematica drepturilor omului, neproliferarea armelor de distrugere în masă și controlul armamentelor, lupta împotriva terorismului și securitatea cibernetică, precum și relațiile bilaterale cu o serie de state. A fost responsabil de organizatii precum NATO, OSCE, Consiliul Europei, și a coordonat relațiile bilaterale cu SUA, Canada, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Federația Rusă, Azerbaidjan, Armenia și toate statele din Asia Centrală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *