Externe

ULTIMA ORĂ. Comratul are Executiv local: Membrii au fost prezentați de Evghenia Guțul

Comratul are Executiv local. Decizia a fost votată în cadrul noii tentative a deputaților Adunării Populare. Mai exact, 20 de aleși locali au votat pro, 7 au fost împotrivă, iar alți 4 s-au abținut, transmite TV8.

Membrii noului Comitet Executiv au fost prezentați de noua bașcana Evghenia Guțul în cadrul ședinței și urmează să depună jurământul astăzi, la ora 13:00. 

Aleșii poporului nu s-au apucat de treabă până nu s-a convins că au dat presa după ușă.

Se întâmplă după ce săptămâna trecută ședința a fost amânată la solicitarea bașcanei, care nu a spus atunci și motivul cererii.

Ședințele de la Comrat s-au blocat la aprobarea componenței comitetului executiv din regiune. 

Dacă inițial conflictul a pornit de la faptul că în listă au fost incluse persoane care nu au nicio treabă cu etnia găgăuză, ulterior aleșii de acolo s-au acuzat între ei de înțelegeri cu Ilan Șor sau guvernarea de la Chișinău.

Știre în curs de actualizare…

Vă amintim că Comitetul Executiv al Găgăuziei nu a fost aprobat nici din a treia încercare. Dmitrii Constantinov a încheiat ședința Adunării Populare.

Între timp, în centrul Comratului continuă protestul. Susținătorii Partidului neconstituțional Șor au ieșit în stradă și se declară nemulțumiți de decizie, aduc acuzații șefului Adunării Populare și conducerii țării.

De asemenea, aceștia cer dizolvarea Adunării Populare.

Anterior, se vehicula că membrii Comitetului Executiv nu sunt numiți în funcții pentru că nu cunosc limba găgăuză. Ulterior, Dmitrii Constantinov afirma că este vorba despre erori tehnice, iar la discuții despre competențe lingvistice nici nu s-a ajuns în cadrul ședințelor anterioare a Adunării Populare.

Prevederile din regiune privind dizolvarea Adunării Populare sunt confuze. Ulojenie – legea supremă din autonomie, prevede că bașcanul poate dizolva Adunarea Populară după două încercări de a numi Comitetul Executiv, pe când în Regulamentul de activitate a Adunării Populare aceste prevederi sunt abrogate din 2013, prin decizia instanței, scrie sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *