Actualitate

ULTIMA ORĂ! Doi procurori din cadrul PCCOCS, implicați în eliberarea lui Veaceslav Platon riscă să fie suspendaţi din funcţie

Demersul Procuraturii Anticorupţie privind suspendarea celor doi pe durata desfăşurării urmăririi penale urmează să fie examinat în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Procurorilor, programată pentru marţi, 22 februarie.

Vă amintim că Elena Ceruţa este cea care a declarat în instanţă că Procuratura renunţă la acuzaţiile din dosarul în care Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare. De asemenea, Ceruţa este şi acuzatoarea în dosarul intentat pe numele lui Viorel Morari pentru abuz în serviciu, în care Veaceslav Platon este singura parte vătămată şi solicită de la fostul şef al Procuraturii Anticorupţie despăgubiri de 300.000.000 de dolari.

Procurorul Dumitru Răilean a fost acuzat în dosarul interceptărilor politicienilor din opoziţie, activiştilor civici şi jurnaliştilor în perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc. După numirea lui Stoianoglo la şefia Procuraturii Generale, procurorul Răilean şi alţi doi colegi de ai săi implicaţi în interceptări au fost scoşi basma curată.

Ulterior, Răilean a fost implicat în procesul de deculpare a lui Platon. Dumitru Răilean este acuzatorul în dosarul Direcţiei a 5-ea, în care sunt învinuiţi fostul şef al IGP, Alexandru Pânzari, a șefului suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, şi a finului lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir.

Dumitru Răilean și Elena Ceruța sunt procurorii care au semnat procesul verbal a ședinței de lucru de la Procuratura Generală, în cadrul căreia s-a luat decizia de a renunța la învinurile în privința lui Veaceslav Platon. Documentul a mai fost semnat de către Alexandr Stoianoglo, adjunctul său, Mircea Roșioru, fostul şef al PCCOCS, Ion Caracuia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *