Social

ULTIMA ORĂ! O SINGURĂ oprire la frontiera cu România. Controlul coordonat la PTF Leușeni-Albița – testat cu succes

Autoritățile de frontieră și vamale din Republica Moldova și România au testat controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Procedurile de control la traversarea frontierei de stat, pe direcția de ieșire din Republica Moldova, au fost efectuate pe teritoriul României la punctului de trecere a frontierei Albița, relatează Deschide.md.

„Exercițiul s-a încheiat cu succes, fără ca traversarea frontierei de stat să fie periclitată sau îngreunat. În continuare, se vor face ultimele ajustări ale infrastructurii necesare, dar și a procedurilor interne pe partea română pentru intrarea în vigoare a Acordului bilateral”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. 

Acordul între R. Moldova și României privind controlul coordonat în punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița, a fost semnat pe 9 februarie fiind inițiat din nevoia ambelor state de a avea mecanisme noi și complexe, pentru asigurarea securității frontierelor și pentru a rezista provocărilor aduse de război.

Înțelegerea are o valabilitate de șase luni, acordul  urmând a fi prelungit în baza evaluării în comun a rezultatelor sistemului de control.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. De ce exista frontiera intre Romani? De ce Romanii Moldoveni pot sta in Romania numai o perioada limitata de timp? Cu ce se ocupa trintorii din Bucuresti si Chisinau?

  2. Frontiera de pe Prut, trebuie anulata! Sintem in sec. 21 si cineva din Europa trebuie sa dea comanda, dicteze ce sa facem noi ! O rusine mare pentru politicii de la Bucuresti si Chisinau !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *