Actualitate

ULTIMA ORĂ! Președinția a returnat Parlamentului amendamentul la legea Bugetului pentru anul 2022 care prevedea practic dublarea salariilor judecătorilor

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a restituit astăzi Parlamentului Legea nr. 204 din 6 decembrie 2021 cu privire la modificarea unor acte normative privind legislația bugetar-fiscală 2022. Șefa statului a luat această decizie pe motiv că legea include un amendament, cu privire la salarizarea angajaților Curții Constituționale, pentru care nu există avizul pozitiv al Guvernului”, este arătat în comunicat.

Potrivit unui amendament recent aprobat de Parlament, judecătorii Curții Constituționale a Republicii Moldova urmau să se bucure de salarii majorate începând cu anul 2022, transmite replicamedia.md.

Asta după ce guvernanții, în ședință plenară, au aprobat două amendamente la Proiectul de lege pentru modificarea politicii bugetar-fiscale și la Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022, prin care magistrații constituționali vor fi remunerați lunar cu peste 80.000 de lei brut, iar net vor adăuga în portmoneu circa 60.000 de lei.

Anterior ridicând un salariu brut de peste 31.000 de lei, iar net de aproximativ 25.000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *