Un copil s-a vindecat de SIDA, iar medicii nu pot explica fenomenul
Majoritatea oamenilor infectați au nevoie de tratament în fiecare zi, pentru ca primejdiosul virus (HIV) să nu le distrugă sistemele imunitare și să provoce SIDA. Înțelegerea modului în care copilul este protejat ar putea conduce la noi tratamente pentru stoparea infecției cu HIV (virusul imunodeficienței umane).
Copilul a preluat infecția de la mama sa în anul 2007, la momentul nașterii. Atunci, avea niveluri foarte ridicate de HIV în sânge. Terapia antiretrovirală precoce nu era o practică standard la acea vreme, dar i-a fost administrată copilului în cauză încă de la vârsta de nouă săptămâni, în cadrul unui studiu clinic.
Apoi, cantitățile de virus din sânge au devenit nedetectabile. Tratamentul a fost stopat după 40 săptămâni. Spre deosebire de toate celelalte persoane incluse în studiu, virusul nu a mai revenit. Dr. Avy Violari, șeful departamentului de cercetare pediatrică din cadrul Perinal HIV Research Unit din Johannesburg, a declarat: „Noi nu credem că numai terapia antiretrovirală poate duce la remisie. Nu știm, cu adevărat, care este motivul pentru care acest copil a ajuns la remisie, dar credem că motivul este legat fie de genetică, fie de sistemul imunitar”. Unii oameni fac față mai bine unei infecții cu HIV, în mod natural. Totuși, cazul acestui copil a fost diferit de oricare altul, examinat anterior.
La nivel global, circa 36,7 milioane de persoane sunt infectate cu HIV și doar 53% dintre ele primesc terapie antiretrovirală. Dr. Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases, a declarat că sunt necesare studii suplimentare pentru a afla cum să inducem remisia HIV pe termen lung, la copiii infectați.
Totuși, acest nou caz, încadrabil în categoria miracolelor medicale, consolidează speranțele oamenilor de știință potrivit cărora prin tratarea copiilor infectați cu HIV pentru o perioadă scurtă de timp, începând încă de la o vârstă fragedă, ei ar putea fi scutiți de neajunsurile administrării unui tratament pentru tot restul vieții.
Sursa: cunoastelumea.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!