Actualitate

Un deputat din PAS recunoaște că foștii lor aliați, socialiștii, formează un partid ANTISTATAL

Noul program al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), aprobat în luna ianuarie curent, are la bază un memorandum al politicianului rus Evgheni Primakov din anul 1997 și urmărește „lichidarea R. Moldova în calitate de stat suveran”.

Declarația îi aparține deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, care a trimis astăzi un demers la Ministerul Justiției, prin care contestă programul socialiștilor ce atentează la suveranitatea Republicii Moldova.

Memorandumul Primakov implică negarea suveranității Republicii Moldova în limitele frontierelor recunoscute de Constituția Republicii Moldova și comunitatea internațională, lichidarea Republicii Moldova în calitate de stat suveran în limitele frontierelor recunoscute de Constituția Republicii Moldova și comunitatea internațională, constituirea, în limitele frontierelor actualei Republici Moldova, recunoscute de comunitatea internațională, a unei confederații contractuale între doi subiecți egali în drepturi – „Republica Moldova” și „Transnistria”, dar și delegarea calității de arbitri în relațiile între acești subiecți, precum și a dreptului de a interveni „pentru normalizarea situației” către Federația Rusă și Ucraina”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Oazu Nantoi.

Potrivit deputatului, „Memorandumul Primakov” nu are nimic în comun cu scopul anunțat în Programul PSRM de „reîntregire a țării”, ci se referă la o așa-zisă „normalizare a relațiilor” între Republica Moldova și un subiect inexistent din punct de vedere al Constituției Republicii Moldova – Transnistria.

Prin urmare, deputatul Oazu Nantoi solicită intervenția Ministerului Justiției pentru readucerea programului PSRM în câmpul constituțional al Republicii Moldova, prin eliminarea din conținutul programului a prevederilor anticonstituționale.

Oazu Nantoi s-a arătat convins că PSRM este „un partid antistatal” și acum ar fi ajuns „proprietatea privată” a lui Igor Dodon, care promovează ideea de federalizare a R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *