Politică

Un ex-premier susține că Ion Ceban ar fi „agent rusesc”, care a primit indicații, alături de Șor, să destabilizeze situația în R. Moldova. Guvernarea și Maia Sandu, îndemnați să lase la o parte lamentările și să acționeze: „Suntem în război!”

Primarul Ion Ceban și Ilan Șor ar intenționa, la solicitarea Kremlinului, să destabilizeze situația în Republica Moldova, consideră fostul premier, Ion Sturza. Astfel, fostul prim-ministrul îndeamnă reprezentanții guvernării, în frunte cu Maia Sandu, să lase la o parte lamentările „cu oamenii au dreptul la protest” și să acționeze hotărât în privința celor care „vor să ne dea pe mâna rușilor”, transmite Ziarulnational.

„Ceea ce se întâmplă azi la Chișinău este un exemplu de maxim cinism politic. Cu iz provincial de pe Bâc. Care stare excepțională? Care război la ușă? Care criză energetică? Nici nu există. Politicienii, cei de la guvernare și cei din opoziție deopotrivă, au pus-o de un mare picnic pe bulevardul central. Cu corturi, frigărui, bere și multă voie bună. Unii se fac că protestează, alții că se revoltă. Primarul Chișinăului – a se citi agent rusesc cu acte în regulă – își face „treaba” cum nu se poate mai bine. Conform punctajelor PR primite de la stăpâni. Destabilizare maximă. Când e vorba de războiul din Ucraina, el tace mâlc. Cu o singură excepție, refugiații, pe care îi învinuiește de toate relele. Când e nevoie de a acționa, el… iese în stradă pentru un live”, a scris Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.

Totuși, problema este în curtea autorităților, susține fostul prim-ministru.

„Dar oftica mea este în altă parte. La Guvern. Voi vă gândiți că Șor&Co sunt un fel de „Occupy Guguță” din copilăria voastră de neformali? Vor striga puțin și se vor dispersa pe la ONG-urile lor? Nu! Ei vă vor jos. Ei vor prin haos ca să scape de pușcărie! Adică cum, ne-au furat miliardul și ca bonus să ne dea pe mâinile rușilor?! Și asta de dragul ideii „geniale” că se poate da jina pe Ivan? Nu, dragilor, suntem în război. Trebuie de acționat – cine a organizat, cine a sancționat ilegal în condiții de stare de urgență, cine finanțează clandestin, cine ne vrea înapoi în tărâță ca să ne mănânce știți voi cine? Nu vă mai lamentați cu „oamenii au dreptul la protest”. Au! Dar nu hoții și violatorii acestei țări parcă blestemate”, a conchis Sturza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *