Război

Un fost deputat pro-rus din Parlamentul de la Kiev recunoaște că Rusia a „pierdut” Ucraina

Fostul deputat și fost candidat la președinție Oleg Țarev, suspectat de trădare și care a susținut invazia rusă în Ucraina, condamnat de un tribunal la 12 ani de închisoare în contumacie, a recunoscut eșecul planurilor rusești de a prelua controlul asupra Ucrainei.

Țareva declarat că „a fost acolo” și „a participat” la invazia rusă, dar nu i s-au spus niciodată detaliile finale. De asemenea, el crede că „armata rusă nu a înțeles” că ucrainenii vor rezista, crezând că „totul va fi ușor”.

Fostul deputat a declarat că ar fi fericit dacă luptele ar înceta pur și simplu pe actualele linii de front, deoarece Rusia nu a reușit să captureze și să dețină niciun centru regional de când a început invazia.

„Armata, generalii, soldații (ocupanților – n.r.) nu erau pregătiți”, a spus Țarev.

The New York Times notează că oficialii americani îl consideră pe Țarev un lider marionetă pe care Kremlinul urma să-l pună în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Moscova nici nu avea acest scop – cucerirea Ucrainei, potrivt liderilor de la Kremlin. Ea a interveni pentru a stopa razboiul civil din estul Ucrainei, care începuse incă in 2014 de către Kiev. Dar interventia altor forțe din afara Ucrainei si Rusiei au complicat OMS. Dacă nu intervevenea Occidentul, problema era rezolvată, cum a s-a procedat în 2008 in Gruzia, sau 1992 in R Moldova, etc etc . Cand apar probleme serioase nu ar trebui să ,,vorbească,, tunurile, mortierele etc etc , ci … autenticii diplomati. Iar posibilele probleme de acest gen tragic de prevenit la timp… Dar cei care au provocat acest măcel, ar trebui să răspundă în fața unei justiții internaționale INDEPENDENTE și echidistante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *