CSI / Rusia

Un general FSB a fost găsit împuşcat la Moscova

Agenţia rusă de ştiri TASS vorbeşte despre o sinucidere. Oamenii legii au declarat că suferea de o boală gravă şi că nu există vreun bilet care să explice gestul.

Generalul-maior FSB în retragere Evgheni Lobaciov s-a sinucis joi seara într-o casă din centrul Moscovei, relatează oamenii legii, citaţi de agenţia TASS, joi. Sursa a precizat că, trupul neînsufleţit a fost găsit pe palierul uneia dintre casele de pe strada Kachalinskaya. Lângă el s-a găsit şi un pistol TT, de fabricaţie sovietică. 

„Cauza morţii a fost sinuciderea”, a spus sursa. Potrivit acestuia, Lobaciov, în vârstă de 76 de ani, era grav bolnav.  De asemenea, potrivit sursei, generalul pensionar a avut dificultăţi financiare. Oamenii legii au spus că Lobaciov nu a lăsat un bilet prin care să arate motivul sinuciderii.

Fostul general FSB fusese dat dispărut de soţia sa, care declarase poliţiei ruse că acesta a plecat la plimbare şi nu s-a mai întors.

Verificările legate de incident sunt în curs.

De la pensionare, Lobaciov a fost un comentator regulat în mass-media. Era des citat de Pravda.ru. Generalul FSB în retragere Evgheni Lobaciov a fost un susţinător înfocat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Lobaciov era cunoscut şi pentru faptul că i-a luat apărarea colonelului GRU Anatoly Chepiga, care s-a ocupat de otrăvirea fostului ofiţer rus de informaţii militare Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.