CSI / Rusia

Un general FSB a fost găsit împuşcat la Moscova

Agenţia rusă de ştiri TASS vorbeşte despre o sinucidere. Oamenii legii au declarat că suferea de o boală gravă şi că nu există vreun bilet care să explice gestul.

Generalul-maior FSB în retragere Evgheni Lobaciov s-a sinucis joi seara într-o casă din centrul Moscovei, relatează oamenii legii, citaţi de agenţia TASS, joi. Sursa a precizat că, trupul neînsufleţit a fost găsit pe palierul uneia dintre casele de pe strada Kachalinskaya. Lângă el s-a găsit şi un pistol TT, de fabricaţie sovietică. 

„Cauza morţii a fost sinuciderea”, a spus sursa. Potrivit acestuia, Lobaciov, în vârstă de 76 de ani, era grav bolnav.  De asemenea, potrivit sursei, generalul pensionar a avut dificultăţi financiare. Oamenii legii au spus că Lobaciov nu a lăsat un bilet prin care să arate motivul sinuciderii.

Fostul general FSB fusese dat dispărut de soţia sa, care declarase poliţiei ruse că acesta a plecat la plimbare şi nu s-a mai întors.

Verificările legate de incident sunt în curs.

De la pensionare, Lobaciov a fost un comentator regulat în mass-media. Era des citat de Pravda.ru. Generalul FSB în retragere Evgheni Lobaciov a fost un susţinător înfocat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Lobaciov era cunoscut şi pentru faptul că i-a luat apărarea colonelului GRU Anatoly Chepiga, care s-a ocupat de otrăvirea fostului ofiţer rus de informaţii militare Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *