CSI / Rusia

Un interlop rus, achitat în Rusia pentru organizarea unui omor, a sosit la Chișinău pentru a-i susține pe Dodon și Voronin

Vladimir Kulibaba, un cetățean rus, achitat în urmă cu nouă ani pentru omor și cunoscut drept unul dintre oamenii de încredere ai interlopului Grigore Caramalac, ar fi venit la Chișinău pentru a se implica în așa-numita Platforma civică „Uniunea Populară”, care organizează acțiuni de susținere a socialiștilor și comuniștilor în actuala campanie electorală. Asta se arată într-o investigație a portalului afiliat PAS, wacthdog.md. 

1205558 07.08.2012 Vladimir Kulibaba (right, foreground), the former head of the Freestyle Wrestling Federation and ex-aide of the Russian Olympic Committee chairman, charged with murder organization, is seen at the St.Petersburg City Court while listening to his verdict. Vadim Zhernov / Sputnik

Potrivit sursei citate, Vladimir Kulibaba este un cetățean al Federației Ruse, care se prezintă drept președinte al Confederației sindicatelor în domeniul culturii fizice, sportului și turismului din Moldova „SINDSPORT”. Organizația a fost creată în martie 2020. Watchdog.md scrie că este este șeful filialei din Sankt Petersburg a Federației de Lupte Sportive. Sursele din Federația Rusă prezintă o istorie tumultoasă a acestuia. El a fost consilier al președintelui Comitetului Olimpic din Rusia.

Apoi, fiind învinuit de organizarea unui omor, el a nimerit pe banca acuzațiilor. În cadrul examinării cauzei ar fi ieșit la suprafață legăturile lui Kulibaba cu liderii lumii criminale din anii 90″ din Sankt-Petersburg. În 2012 – Kulibaba a fost declarat nevinovat de către judecători, asta chiar dacă executorul omorului a indicat anume asupra lui drept organizator. Despre asta a scris și gazeta.ru în anul 2012.

Sursele Watchdog.md spun că biroul Interpol de la Moscova a trimis o informare către poliția de la Chișinău, prin care a avertizat autoritățile moldovenești că individul este sub monitorizare, recomandând să-i fie interzisă intrarea în R. Moldova. Poliția de Frontieră de la Chișinău ar fi ignorat însă recomandările omologilor ruși.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *