CSI / RusiaRăzboiUcraina

Un jurnalist ucrainean, angajat de cotidianul italian La Reppublica, ucis de un lunetist rus

Un jurnalist ucrainean, angajat ca interpret de cotidianul italian La Repubblica, a fost ucis de lunetişti în sudul Ucrainei, în timp ce colegul său italian a fost rănit, a anunţat miercuri, 26 aprilie, ziarul, scrie AFP și News.ro.

”Corespondentul nostru Corrado Zunino şi interpretul său Bogdan Bitik au căzut astăzi într-o ambuscadă a lunetiştilor ruşi în suburbiile Hersonului, în sudul Ucrainei”, a informat cotidianul.

”Bodgan Bitik, din păcate, nu a supravieţuit: lasă în urmă o soţie şi un fiu. Corrado, rănit la umăr, este internat la Herson”, a mai adăugat el.

Cei doi jurnalişti, care au acoperit pe larg conflictul de la invazia rusă, purtau veste antiglonţ cu inscripţia „press”, a spus el. Erau lângă podul principal din Herson.

„Am fost loviţi de glonţ. L-am văzut pe Bogdan la pământ, care nu se mişca. Am încercat să-l sun, nu răspundea. Apoi m-am târât afară din linia de foc şi am alergat până am întâlnit o maşină civilă. Sângeram, m-au dus la spital”, a mărturisit el la telefon.

Cadavrul colegului său ucrainean nu a fost recuperat până acum din cauza prezenţei lunetisţilor ruşi, a adăugat ziarul, potrivit sursei citate.

Ministrul italian de Externe Antonio Tajani a indicat că serviciile sale şi Ambasada Italiei la Kiev organizează repatrierea lui Corrado Zunino.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *