Social

Un moldovean a încercat să ajungă ilegal în Ucraina. Bărbatul a fost reținut de polițiștii de frontieră

Poliția de frontieră, în colaborare cu FRONTEX, a înregistrat două incidente la hotar cu Ucraina. Un cetățean al Gerogiei a încercat să intre în Republica Moldova cu permis de conducere fals, iar un tânăr din Republica Moldova a încercat să ajungă în Ucraina pe căi ilegale.

Astfel, pe sensul de intrare în R. Moldova, în punctul de trecere a frontierei (PTF) Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a prezentat cetățeanul Georgiei la volanul mașinii personale. În cadrul procedurilor de control, printre documente a fost și un permis de conducere, care ar fi emis de autoritățile de baștină. La examinarea minuțioasă a permisului, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au stabilit prezența unor indici vădiți de falsificare. Posesorul actului a declarat că l-ar fi obținut în condiții legale. Șoferul a fost înlăturat de la conducerea vehiculului, iar documentul falsificat i-a fost ridicat, transmite Jurnal.md.

Prin ocolirea PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, un tânăr din Republica Moldova a încercat să ajungă în Ucraina, întrucât avea interdicție de intrare în țara vecină. Conaționalul a fost observat de către patrula Poliției de Frontieră în timp ce înainta, pe jos, pe drumul Odessa – Reni. La audieri, bărbatul și-a recunoscut intenția de trecere clandestină a frontierei de stat.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *