Politică

Unde lucrau liderii PAS: Igor Grosu, Natalia Gavriliță sau Sergiu Litvinenco pe vremea coruptului comunist Voronin

După decizia CC care a constat că s-au întrunit condițiile de dizolvare a Parlamentului, Președintele Sandu a spus că: „A venit momentul să punem capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din istoria Republicii Moldova”. Entuziasmul de moment al susținătorilor ei, care îi urăsc sincer pe actualii deputați, n-au pus la îndoială verdictul prezidențial. Este oare acest regim cel mai corupt din istorie, sau au fost și altele? Cel puțin la fel de corupte și anti-populare?

Primul care ne sare în minte, este perioadă lui Voronin. Care a fost un regim cel puțin la fel de corupt ca cel anterior. Este suficient să ne aducem aminte cum fiul lui Vladimir Voronin, Oleg Voronin a cheltuit lunar în jur de jumătate de milion de euro pe o viață de lux, călătorind prin toată lumea, din Dubai la Roma.

Același regim odios a făcut tot posibilul să închidă gura presei libere, este suficient să ne aducem aminte cum ortacii lui Roșca (alături de Vasea Năstase, fratele lui Andrei Năstase, liderul Platformei DA), au pus labele pe Euro TV și Antena C.

Haideți să ne aducem aminte unde lucrau liderii PAS în periadă odiosului regimul în frunte cu Voronin.

Unde lucra Maia Sandu în perioada 2001-2009?


Igor Grosu, Maia Sandu și Dumitru Braghiș 

Cităm, pagina oficială a Președinției: „Din august 2005 până în iulie 2006, a fost director al Direcţiei generale politici macroeconomice şi programe de dezvoltare la Ministerul Economiei și Comerțului.” Premierul R. Moldova în acea perioadă era sluga lui Voronin – Vasea Tarlev. Ministrul Economiei (aprilie 2005 – septembrie 2006) – Valeriu Lazăr, ulterior ministru din partea PDM. În perioada mai 2005 – septembrie 2006, deci exact în perioada în care Maia Sandu eră șefă de direcție, viceministru era… Igor Dodon.

Unde lucra Igor Grosu în perioada 2001-2009

În 2003, Grosu a exercitat funcția de coordonator de proiect la Ministerul Economiei. În decembrie 2003– iunie 2004, a fost manager de proiect la Ministerul Economiei, iar din 2004 până în 2008, a ocupat postul de șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare din cadrul Ministerului Economiei.

Printre colegii „celebri” din garnitură guvernamentală a acelor ani îi găsim pe Violeta Ivanov, Iurie Roșca, Gheorghe Papuc și pe același omniprezent Igor Dodon

Unde lucra Natalia Gavriliță în perioada 2001-2009

Din CV-ul oficial aflăm că în perioada: 2007-2008, Gavriliță era la Ministerul Economiei și Comerțului, Chișinău, Moldova, unde deținea funcția de Șef al Departamentului pentru Politici și Dezvoltare Macroeconomică Programe. Șefii de la Minister erau aceiași V. Lazăr (ulterior PDM) și Igor Dodon (PSRM).

Gavriliță a fost ministrul de Finanțe în Guvernul Sandu, deși nu are studii economice sau în finanțe, ea fiind absolventa Facultății de Drept (USM).

Unde lucra Sergiu Litvinenco în perioada 2001-2009

Din CV-ul publicat pe pagina web a Parlamentului, aflăm că Sergiu Litvinenco și-a început activitatea de jurist-consultant și a crescut în carieră anume în perioada când PCRM se afla la putere și deținea controlul absolut în Republica Moldova. Astfel, Litvinenco a activat pentru comuniști în perioada Guvernului Tarlev 2 (februarie 2006 – martie 2008), dar și aproximativ un an de zile în perioada Guvernului Zinaida Greceanîi (martie-decembrie 2008), după care a fost promovat la Președinție.

În perioada 2006-2008, Litvinenco a lucrat împreună cu Maia Sandu, ultima fiind angajată pentru comuniști în calitate de ”consultant în diferite proiecte în domeniul bunei guvernări și reformei administrației publice”, după cum este indicat și în CV-ul actualului președinte al Republicii Moldova.

Din ianuarie 2009 până în luna mai 2009, inclusiv în perioada protestelor din aprilie 2009, Sergiu Litvinenco a activat în calitate de consultant principal în Serviciul Acte ale președintelui Vladimir Voronin, Direcția generală drept și relații publice, Președinția Republicii Moldova.

După căderea comuniștilor, Litvinenco a fost transferat la Cancelaria de Stat a Republicii Moldova, unde a activat până în 2013, reușind să lucreze cu Vlad Filat și Iurie Leancă, iar din aprilie până în iulie 2014 activează în subordinea Nataliei Gherman la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

De 30 ani – aceeași politicieni promit că anume ei vor aduce „schimbarea”

Astăzi în lista PAS, găsim și alți profitori de pe seama regimului criminal în frunte cu Voronin, care a condus cu cel mai corupt regim din R. Moldova, e vorba de Andrian Cheptonar, care la 7 aprilie 2009, avea grija ca tinerii anti-comuniști să ajungă în beciurile poliției.

Lista mai poate fi completată și cu alți susținători PAS din zona oengistă, precum Alexei Tulbure, care era ambasador pe vremea lui Voronin. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *