Sport

Unirea Urziceni devine, in premiera, campioana a Romniei

Istoria fotbalului contemporan, se pare, pentru prima data inregistreaza un asemenea final de infarct al campionatului romanesc. Ultima etapa a editiei 2008-09 a competitiei a inregistrat cele mai surprinzatoare si captivante rezultate. Acestea au modificat esential atat locurile din fruntea clasamentului, care ofera acces in cupele europene intercluburi, cat si pe cele din „subsolul” topului, unde s-au stabilit formatiile retrogradate.

Echipa antrenata de Dan Petrescu, Unirea Urziceni, a devenit campioana Ligii I, castigand pentru prima data in istorie acest trofeu, la doar trei ani dupa ce a reusit sa promoveze in Liga I.
Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1, jocul cu Steaua din ultima etapa a turneului si a castigat titlul de campioana, pentru ca FC Timisoara a pierdut jocul cu FC Brasov, scor 0-1, si chiar daca va primi cele 6 puncte inapoi de la TAS, nu ii mai poate ajunge pe ialomiteni.

Pana acum, cea mai buna performanta a Unirii era clasarea pe locul 5, dar si participarea in finala Cupei Romaniei, in sezonul trecut, atunci cand au fost invinsi in ultimul act al competitiei de CFR Cluj.
Acest titlu de campion este primul din cariera si pentru Dan Petrescu, antrenorul ialomitenilor din octombrie 2006. El a mai pregatit formatiile Sportul Studentesc si Rapid, cea mai buna performanta a sa fiind o clasare pe locul 6 cu formatia din Regie, in sezonul 2004-2005.

Al doilea an consecutiv, o echipa din provincie castiga titlul de campioana, dupa ce anul trecut in competitia interna s-a impus formatia antrenata de Ioan Andone, CFR Cluj. Nu s-a mai intamplat ca titlul sa fie castigat de doua ori consecutiv de echipe din provincie de mai bine de 28 de ani, atunci cand Universitatea Craiova se impunea in sezoanele 1979-1980 si 1980-1981.
Celelalte rezultate inregistrate in ultima etapa: CS Otopeni – Farul 6-0, Gaz-Metan – CFR 2-0, Pandurii – Otelul 1-0, Gloria Buzau – Gloria Bistrita 2-1, Universitatea – FC Vaslui 0-1, Rapid – Poli Iasi 2-2, FC Arges – Dinamo 5-2.

Dupa efectuarea bilantului s-a stabilit ca Unirea Urziceni, in calitate de campioana va evolua in grupele Champions League, FC Timisoara va juca in preliminariile acestui turneu. Alte patru echipe care urmeaza in clasament – Dinamo, CFR Cluj, FC Vaslui si Steaua Bucuresti – au acces in etapa preliminara a competitiei Europa League: Astfel, in Europa League va juca si unicul fotbalist basarabean din sezonul trecut al Ligii 1, Denis Zmeu (FC Vaslui). In viitoarea editie de campionat, in esalonul superior al campionatului romanesc va fi prezent inca un fotbalist din R. Moldova, Eugen Cebotaru, care a reusit promovarea cu Ceahlaul Piatra-Neamt.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *