Eveniment

Universitatea de Stat din Moldova din nou prima în topul Universităților din Republica Moldova

USM este urmată de Universitatea Tehnică a Moldovei (locul 2 în ţară, locul 1076 în Europa şi locul 3450 în lume), Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (locul 3 în ţară, locul 1284 în Europa şi locul 4344 în lume), Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică (4 / 1542 / 5413) şi Academia de studii Economice (5 / 1663 / 5911).

Ediţia din februarie 2015 a prestigiosului clasamentul web al universităţilor cuprinde 25 000 de instituţii de învăţământ superior din întreaga lume, inclusiv 26 universităţi din Republica Moldova.

Drept criterii de performanţă sunt luate:

Vizibilitatea (50%):

1. IMPACTUL. Calitatea conținutului este evaluată printr-un “referendum virtual”, numărând toate inlink-urile externe pe care webdomain-ul Universităţii le primește de la părţile terţe. Aceste link-uri reprezintă recunoașterea prestigiului instituțional, performanței academice, valorii informației, precum și a utilităţii serviciilor introduse pe paginile web, în conformitate cu criteriile a milioane de editori web din întreaga lume.

Activitatea (50%):

1. PREZENŢA (1/3). Numărul total de pagini web găzduite în webdomain-ul principal al universității (inclusiv toate subdomeniile și directoriile), indexate de cel mai mare motor de căutare Google.

2. DESCHIDERE (1/3). Prin acest indicator, în mod explicit, este recunoscut efortul global de a înființa arhive / repozitorii de cercetare instituționale. Indicatorul ia în considerare numărul de fișiere (pdf, doc, docx, ppt) publicate pe site-urile dedicate, determinate de motorul academic de căutare Google Scholar.

3. EXCELENŢA (1/3). Lucrările academic publicate în reviste internaționale cu factor de impact joacă un rol foarte important în clasamentul universităților. Utilizarea pur și simplu a numărului total de lucrări poate fi înșelătoare, de aceea indicatorul ia în calcul doar publicațiile de excelenţă, adică producția științifică universitară care este parte a celor 10% din documentele cele mai citate în domeniile științifice respective.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *