Actualitate

Vara asta soarele răsare în București prin cartea BLOCAȚI ÎN LABIRINT

Cazarea, accesul la obiectivele turistice și o masă pe zi sunt oferite de organizatori. Voi trebuie să vă preocupați doar de transport, dar și acesta este mai ieftin decât oriunde altundeva. 350 de lei moldovenești plătiți la autocar și cartea BLOCAȚI ÎN LABIRINT, prima apariție editorială semnată de George Simion(costă 200 de lei) e tot ce ai nevoie. Deci în total plătești doar 550 de lei pe transport pentru toate cele trei zile, când vei merge să vezi Palatele bucureștene, de la cel al parlamentului, la Cotroceni, Elisabeta sau Mogoșoaia.

Cartea lui George Simionși poate fi cumpărată de la orice chioșc de ziare Moldpresa, de la librăriile Cartier, Pro Noi, Librarius, prin Poșta Moldovei, online pe www.bestseller.md sau direct de la organizatori.

ALEGE: CEL MAI FRUMOS DRUM DIN LUME, LA PACHET CU CEA MAI MARE CLĂDIRE DIN EUROPA

Bucureștiul este fenomenal fie pentru bulevardele sale largi, fie pentru clădirile și terasele din centrul vechi sau pentru vestitele sale parcuri. Arcul de Triumf, Muzeul Satului sau Grădina Botanică sunt tot atâtea atracții turistice variate. Însă punctul de atracție din turul Cunoaște-ți Țara este Palatul Parlamentului:

Cunoscut și sub numele de Casa Poporului, este construită în anii ’80. Ce îi conferă unei clădiri renume mondial? Răspunsul este, cel mai probabil, o combinație de măreție, mărime și importanță istorică. Dar este departe de a fi o știință exactă și multe dintre reperele arhitecturale cele mai impresionante din lume sunt, prin urmare, mai puțin cunoscute în afara propriilor locații, consemnează archdaily.com, care notează în lista celor mai uimitoare clădiri din lume mai puțin cunoscute și Palatul Parlamentului din București. „Palatul Parlamentului din Bucureşti este o clădire uimitoare. Construită de fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu, Casa Poporului ocupă locul al doilea în topul celor mai mari clădiri din lume (depășită doar de clădirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii și recentul inaugurat Century Centrul Global de la Chengdu). Suficient de mare pentru a găzdui Parlamentul României, clădirea dispune de spații și pentru parlamentarii Moldovei. Construită în stilul neoclasic dintr-un milion de metri cubi de marmură, ar putea fi, încă, și cea mai grea clădire din lume", scrie sursa citată.

Totuși, cine crede că nu are ce face trei zile la rând în București, poate opta pentru a vedea Transfăgărășanul, plătind diferența de transport. Cartea Blocați în labirint și 550 de lei moldovenești te duc în prima zi din cele trei pe cel mai frumos drum din lume. Iată de ce: CarsRoute a realizat un top al celor mai frumoase drumuri din lume, în funcție de cât de provocatoare sunt (fapt stabilit de numărul și dificultatea virajelor), de cat de complicat este traseul, de liniile de viteză, de traficul redus și, nu în ultimul rând, de peisajele care îți taie respirația. Topul 15 este condus de Transfăgărășan! Asta după ce vestita emisiune de mașini Top Gear numea drumul din țara noastră drept „cel mai bun din lume”: „Bulevardul Carpaților”, care leagă Curtea de Argeș de Sibiu, prin creierii munților, a fost inaugurat acum 40 de ani. Cei 90 de kilometri ai acestui drum traversează zonele cele mai înalte ale Carpaților Meridionali, fiind situat la cea mai mare altitudine din țara noastră, după TransAlpina. Lacul și Cascada Balea, Lacul și Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul și Lacul Capra sunt locurile de reper de pe parcursul drumului. Transfăgărășanul

Autocare sunt pentru toți doritorii, tot ce trebuie să faci e să îți cumperi cartea Blocați în labirint și să fii pregătit de o bucată de istorie care nu ni se spune la școală. Poate participa oricine, de la nepoți la bunici. Iar dacă știi deja Bucureștiul sau Transfăgărășanul, vara aceasta, pe baza cărții și prin programul Cunoaște-ți Țara, zeci de destinații turistice din zona Moldovei, Transilvaniei sau banatului vă așteaptă, pe toţi cei care încă nu v-aţi descoperit încă Țara.

Tururile vor porni din Chișinău sau, la cerere, din alte localități unde se formează grupuri organizate. Programul este accesibil tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de etnie sau vârstă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *