Actualitate

VIDEO/ Doi oameni au murit într-un incendiu la o secţie de terapie intensivă COVID din Rusia

Potrivit unităţii locale a Ministerului pentru situaţii de urgenţă, incendiul a fost anunţat la ora locală 10:07 (06:07 GMT) şi a fost controlat rapid, citează Digi24.

Reprezentantul Comisiei de Anchetă, responsabilă cu investigaţiile în astfel de cazuri în Rusia, informaţiile preliminare arată că incidentul a provocat două decese. Personalul de intervenţie a menţionat că este posibil să fi fost produs un scurtcircuit la aparatura folosită în secţia de reanimare pentru tratamentul celor gravi bolnavi.

 

Nu este primul accident soldat cu decese în spitalele pentru COVID-19 din Rusia, de la începutul epidemiei În august, în Vladikavkaz, capitala regiunii Osetia de Nord, nouă pacienţi spitalizaţi şi-au pierdut viaţa după spargerea unui furtun de oxigen.

În iunie, un incendiu într-un spital din Riazan, la sud-est de Moscova, a dus la trei decese; cauza a fost un aparat de asistenţă respiratorie defect. În mai 2020, şapte oameni au murit în incendii în spitale din capitala rusă şi din Sankt Petersburg; şi atunci, focul s-a aprins din cauze similare.

Rusia este printre ţările cu cele mai grave bilanţuri ale pandemiei de coronavirus. Gradul de vaccinare este scăzut, deoarece populaţia nu are încredere în serurile din producţia internă; în acelaşi timp, restricţiile sanitare nu sunt severe.

Numărul deceselor legate de COVID-19 a depăşit 520.000, conform statisticilor oficiale ale agenţiei Rosstat. Mortalitatea suplimentară a agravat criza demografică din Rusia, unde scăderea naturală a populaţiei în 2020 a fost de circa 500.000, iar în primul semestru din 2021 a depăşit 595.000.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *